BASKETBOL

Galatasaray'ın olaylı yıldızı ülkesine döndü

Galatasaray ile federasyonu karşı karşıya getiren dünyaca ünlü yıldız ülkesine döndü..

Galatasaray'ın olaylı yıldızı ülkesine döndü

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Lynetta Kizer, ülkesine döndü.

Sezon başında transfer edilen Lynetta Kizer, sözleşmesi gereği sarı kırmızılı takımın sadece Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlarda forma giyiyordu.

Galatasaray'ın Avrupa'ya elenmesinin ardından boşta kalan 26 yaşındaki ABD'li pivot, ülkesine döndü.

KİZER KRİZE YOL AÇMIŞTI

Aynı zamanda Bosna Hersek pasaportu taşıyan Lynetta Kizer, Bilyoner.com Basketbol Ligi'nde oynatılınca büyük bir kriz yaşanmıştı. Galatasaray, Kizer'lı kadrosuyla Fenerbahçe'yi 76-72 yenmesine rağmen, ABD'li yıldızın durumu 'mevzuata aykırı' bulunduğu için hükmen mağlup ilan edilmişti.

Bir Kizer itirazı da Beşiktaş’tan!


Kizer bir önceki maçta Abdullah Gül Üniversitesi karşısında Bosna Hersek pasaportuyla forma giyerken, Fenerbahçe derbisinde ABD pasaportuyla oynamıştı. Sarı kırmızılılar bu olayın ardından ABD'li oyuncuyu sadece Avrupa Ligi maçlarında oynatabildi.

LYNETTA KIZER KİMDİR?

1990 doğumlu 5 numara oyuncusu olan Lynetta Kizer, WNBA'de Indiana Fever forması giydi. Geçen sezon Türkiye Ligi'nde ise Hatay Büyükşehir Belediye'de oynadı. Abd'nin 2008 yılında Arjantin'de yapılan 18 yaş altı dünya şampiyonasında altın madalya kazanan ekipteydi. Kizer bu turnuvada 8.6 sayı ortalaması ile oynadı. Mayıs 2015'te ise Bosna hersek Milli Takımı'nın formasını giyeceği açıklandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER