GALATASARAY

Galatasaray'dan resmi açıklama geldi! Diagne Galatasaray'da!

Galatasaray, forvet transferinde mutlu sona ulaştı ve Kasımpaşa'nın golcüsü Mbaye Diagne'yi transfer etti.

Galatasaray'dan resmi açıklama geldi! Diagne Galatasaray'da!

Galatasaray Yönetimi ve Kasımpaşa Mbaye Diagne'nin transferi konusunda anlaşmaya vardı ve Sarı-Kırmızılılar, sosyal medya hesabından resmi olarak transferi açıkladı.

27 yaşındaki futbolcu bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 17 karşılaşmada 20 gol attı 2 de asist yaptı.

Kariyerine 2012 yılında İtalya 4. Lig takımlarından Bra'da başlayan Diagne, 2013 yılında ise Juventus'a transfer oldu. 2015 yılında kadar Juventus tarafından çeşitli takımlara kiralanan golcü oyuncu, Macaristan'ın Ujpest takımına 1.15 milyon Euro bedelle transfer oldu. 2016 yılında ise Diagne, 1.9 milyon Euro'ya Çin'e gitti. Diagne son olarak ise geçtiğimiz sezonun devre arasında bedelsiz olarak Kasımpaşa'ya transfer oldu.

MBAYE DIAGNE KİMDİR?

1991'de Senegal'in başkenti Dakar'da dünyaya gelen Mbaye Diagne, futbola İtalya'da başladı. Şimdilerde Serie D'de mücadele veren AC Bra'da kendini gösteren Diagne, 2013'te 100 bin Euro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu.

Juventus'ta bulunduğu süre boyunca sırayla Ajaccio, Lierse, Al Shabab ve Westerlo'ya kiralanan Diagne, 2015'in yazında 1 milyon Euro karşılığında Juventus'tan ayrılıp Macar ekibi Ujpest'in yolunu tuttu. Ujpest'te bir buçuk sezon geçiren Senegalli golcü, 2016'nın Şubat ayında Çin ekibi Tianjin Teda'ya transfer oldu. Diagne, Çin macerasının ardından da 2018'in Ocak ayında Kasımpaşa'ya geldi.

Kariyerinin en iyi dönemlerini Kasımpaşa'da geçiren 26 yaşındaki Senegalli golcü, henüz milli takım forması giymedi. Süper Lig'de şu ana kadar toplam 34 maça çıkan Diagne, bu maçlarda 32 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER