GALATASARAY

Galatasaray yabancı kuralının iptali için Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kuralı kararı sonrası, Kasımpaşa'nın ardından Galatasaray da kararın iptali için Tahkim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Galatasaray yabancı kuralının iptali için Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı yabancı kuralı kararının iptali için Tahkim'e başvuran Kasımpaşa'nın ardından bir gelişme daha yaşandı. Galatasaray Kulübü, TFF'nin aldığı yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili kararın iptali için itirazda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 8 Temmuz 2020 tarihli yabancı sınırlamasıyla ilgili kararının iptali için, kulübümüz tarafından TFF Tahkim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

3 YIL BOYUNCA KADEMELİ OLARAK AZALACAK

Yabancı kuralında 2020-2021 sezonunda 14 yabancı oyuncu transfer edilmesi ve bu oyunculardan sadece 8 isim sahadaki kadroda yer alması kararı verildi. Bu durum 2021-2022 sezonunda 12 yabancı oyuncu ve sahada yer alacak 7 isim olarak; 2022-2023 sezonunda da 10 yabancı oyuncu sahada yer alacak 6 yabancı futbolcu olacak şekilde her sene kademeli olarak azalacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER