DÜNYADAN FUTBOL

Galatasaray ve Club Brugge arasında Diagne krizi çıktı

Club Brugge ile bağlarını koparamadığı için Galatasaray'a dönme şansı bulunmayan Senegalli'nin bir aydır ülkesinde olduğu ve sezon sonuna dek izin verildiği ortaya çıktı.

Galatasaray ve Club Brugge arasında Diagne krizi çıktı

Galatasaray'ın bundan tam 1 yıl önce 31 Ocak 2019'da 'şampiyonluk transferi' olarak Kasımpaşa'dan 13 milyon euroya (yaklaşık 85.8 milyon TL) aldığı Mbaye Diagne resmen ortada kaldı. Senegalli santrforu sezon başında 1 yıllığına kiralayan ancak 21 Kasım'da süresiz kadro dışı bırakan Club Brugge yönetimi, bu kararından geri adım atmadığı gibi, futbolcuyu antrenmana dahi almamak için elinden geleni yapıyor. Bu karar nedeniyle Belçika kulübünde antrenman yapma şansı kalmayan Diagne'nin 1 ay önce izin alarak ülkesi Senegal'e gittiği öğrenildi. 28 yaşındaki futbolcu, Club Brugge ile bağlarını koparamadığı için şu an itibarıyla Galatasaray'a geri dönme şansı da bulunmuyor.

CLUB BRUGGE SÖZLEŞMEYE UYMUYOR

Belçika ekibi, teknik direktör Philippe Clement ile tartıştığı için kadro dışı bıraktığı Diagne'yi G.Saray'a geri vermek isterken, iki kulüp anlaşma sağlayamamıştı. Futbolcuyu bir yıl için 3 milyon 350 bin euro'ya kiralayan ve bu paranın yarısını ödeyen Brugge, kalan bölümü ödemeyi reddetmişti. G.Saray ise, "Sözleşmeye uyup bir yıllık parayı ödeyin" cevabını vermişti.

BİR TEHLİKE DAHA VAR

Brugge'ün uzlaşmaya yanaşmaması nedeniyle ortada kalan Diagne ile ilgili bir başka tehlike daha var. Belçika ekibi, Senegalli'ye 6 ay daha izin verdi. Dolayısıyla Brugge ile bir anlaşma sağlanamazsa G.Saray'ın 13 milyon euro yatırım yaptığı Mbaye Diagne sezon sonuna kadar tek maça çıkamayacak. Böyle bir durumda da hem değeri düşecek hem de G.Saray'ın 'satıp para kazanma' planı tehlikeye girecek. Bonservis olarak 13 milyon euro (85.8 milyon TL) ödeyen G.Saray, Diagne'ye de 4.5 yıl için 10 milyon 650 bin euro (70.3 milyon TL) garanti para vermeyi taahhüt etmişti.

MONACO İLE BELHANDA PAZARLIĞI

Galatasaray Kulübü ile Fransız ekibi Monaco arasında Belhanda'nın transferi için görüşme gerçekleşti. Fransız basınında yer alan haberlere göre; Monaco Kulübü, Faslı futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralamak istiyor. Sarı kırmızılıların kapısını çalan Fransızlar, "Belhanda'nın maaşını yarı yarıya ödeyelim" önerisinde bulundu. Galatasaraylı yöneticiler ile tecrübeli futbolcunun maaşının büyük kısmının Monaco tarafından ödenmesini istiyor. Galatasaray ile Monaco yönetimi arasında yapılacak son görüşmede eğer maaş konusunda uzlaşılmaya varılamazsa, Fransızların transferi askıya alacağı belirtildi.

NZONZI İMZAYA GİTTİ

Öte yandan kiralık oynadığı Aslan'da kadro dışı kalan Nzonzi, İstanbul'dan ayrılarak Paris'e gitti. Fransız futbolcunun 1. Lig takımlarından Rennes'le anlaşması bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER