BASKETBOL

Galatasaray Liv Hospital Sırbistan'a gitti

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu üçüncü haftasında Kızılyıldız Telekom ile bu akşam yapacağı karşılaşma için Sırbistan'a gitti.

Galatasaray Liv Hospital Sırbistan'a gitti - Sayfa 1

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu üçüncü haftasında Kızılyıldız Telekom ile bu akşam yapacağı karşılaşma için Sırbistan'a gitti.

Galatasaray Liv Hospital Sırbistan'a gitti - Sayfa 2

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın da yer aldığı kafile, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Sırbistan'a hareket etti. Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Yarsuvat, maçın dostluk içinde geçmesini temenni ederek, "Sırbistan'a gideceğiz, maçı oynayıp ve döneceğiz. Biz dostluk maçına gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Maçtan sonra geri döneceğiz. Endişemiz yok, korkmuyoruz. Korkunun da ecele faydası yok" diye konuştu. Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kafileye 7 koruma polisinin eşlik edecek olmasıyla ilgili soru üzerine, "Bütün kafilelerde var, yeni mi öğreniyorsunuz?" karşılığını verdi.

Galatasaray Liv Hospital Sırbistan'a gitti - Sayfa 3

- Ataman: "Alışık olmadığımız düzende gidiyoruz" Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, İstanbul'da yaşanan ve kimsenin tasvip etmediği acı olay yüzünden Kızılyıldız Telekom maçının güvenlik açısından riskli bir hale geldiğini söyledi.

Galatasaray Liv Hospital Sırbistan'a gitti - Sayfa 4

Ataman, yayıncı kuruluşa NTV Spor'a yaptığı açıklamada, gerginlik nedeniyle seyahat programlarını değiştirdiklerini ifade ederek, "Ağır bir atmosfer olacak ama Kızılyıldız taraftarı her maçta ağır bir atmosfer yaratıyor. Bizim için tek dezavantaj, alışık olmadığımız düzende gidiyoruz. Normalde bir gün önceden gidip, sabah antrenman yaparak maç oynuyorduk. Şimdi ise maç günü gidip, karşılaşma saatine kadar otelde kalacağız. Tek hedefimiz iyi basketbol oynayıp galibiyet çıkarmak" diye konuştu. Kızılyıldız Kulübü'nün tepkisini çeken açıklamaları nedeniyle birkaç kez özür dilediğini kaydeden Ataman, "Ben bu açıklamamdan 1-2 saat sonra ölüm haberini aldığımda çok üzüldüm. Zaten bunun arkasından hemen yaptığım açıklamayla özür diledim. Yapabileceğim başka bir şey de yoktu. Biz Belgrad'da defalarca maç oynadık. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Ancak bu kez kimsenin beklemediği bir olay meydana geldi. Bunun sorumlusu Galatasaray ya da ben değilim. Spordaki her türlü şiddeti kınıyorum" ifadelerini kullandı.