ŞAMPİYONLAR LİGİ

Galatasaray Benfica maçının özeti ve golleri

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 1-0 geriye düştüğü maçta Portekiz devi Benfica'yı 2-1 yendi! Goller Selçuk İnan ve Podolski'den geldi. 4 puana yükselen temsilcimiz, Devler Ligi'nde 10 maç sonra kazandı.

Galatasaray Benfica maçının özeti ve golleri

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ilk 2 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen temsilcimiz Galatasaray, C grubu 3. maçında Türk Telekom Arena'da Portekiz devi Benfica'yı ağırladı. Galatasaray, Selçuk İnan ve Podolski'nin golleriyle Benfica'yı devirmeyi başardı. 

Avrupa Fatihi geri döndü... Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında temsilcimiz Galatasaray, Arena'da konuk ettiği Portekiz ekibi Benfica'yı 2-1 yendi...

Maçın henüz 74. saniyesinde Arena buz kesti!.. Şık bir gol atan Nico Gaitan, Benfica'yı 1-0 öne geçiren isim oldu... Bu golden sonra Cimbom çabuk toparlandı. 18. dakikada Bilal'in vuruşunda ceza sahası içinde Andre Almeida topa elle müdahale edince hakem William Collum'un beyaz noktayı işaret etti.. Penaltıyı gole çeviren kaptan Selçuk İnan skoru eşitledi: 1-1.   

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan

Muslera'nın kalesinde devleştiği mücadelenin 33. dakikasında Podolski, Julio Cesar'ın bacaklarının arasından topu filelerle buluşturdu: 2-1. İlk yarı bu sonuçla sonra erdi...   

Galatasaraylı futbolcu Podolski

49. dakikada Sneijder'ın şutu direkte patladı. Son dakikaların nefesleri kestiği maçı temsilcimiz 2-1 kazandı.

Galatasaray, bu sonucun ardından Şampiyonlar Ligi'nde 10 maç sonra kazandı.. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki son galibiyetini 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçında İtalyan devi Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde etmişti.   

Galatasaray: 2 - Benfica: 1 

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin, Umut Bulut

Benfica: Julio Cesar, Silvio, Luisao, Jardel, Eliseu, Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Goncalo Guedes, Jonas, Jimenez

Goller: Dk. 2 Gaitan (Benfica), Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Podolski (Galatasaray)

Arena'da şok protestoGalatasaray'ın Benfica ile karşılaştığı maçın 59. dakikasında yapılan oyuncu değişikliği taraftarları memnun etmedi.

MAÇTAN NOTLAR
EFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Portekiz ekibi Benfica'yı ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, daha önce duyurduğu 11'i sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığı sonrası Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna giren ve penaltıdan bir de gol bulan Burak Yılmaz, yedekler arasında yer aldı.

Öte yandan, ligdeki Medipol Başakşehir müsabakasında sağ dizinden sakatlık geçiren Jason Denayer ise takımla antrenmanlara 2 gün önce başlamasına karşın, bu müsabakanın kadrosuna alınmadı.

Galatasaray Benfica maçı fotoğraflarıAvrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Galatasaray ile Benfica takımları TT Arena’da karşılaştı.

ÜÇ İSİM 7 YIL SONRA TEKRAR SAHADA
Galatasaray ile Benfica arasında 7 yıl önce oynanan UEFA Kupası maçında sahada yer alan 3 oyuncu, bugün de ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takım, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası B Grubu ikinci maçında Benfica'ya konuk olurken, o müsabakanın ilk 11'inde yer alan Galatasaray'da 2, Portekiz ekibinde ise 1 oyuncu aradan geçen 7 yıla rağmen tekrar aynı formalarla karşı karşıya geldi. 

Lizbon'daki Işık Stadı'nda 6 Kasım 2008 tarihinde Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maça 11'de başlayan sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri Sarıoğlu ile Hakan Kadir Balta bu akşam da sahaya çıkarken, Portekiz ekibinde ise o müsabakanın kadrosundan kalan tek isim Luisao oldu.

TARAFTARLARDAN DESTEK
Galatasaray taraftarları, Benfica karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi.

Müsabaka öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına moral veren taraftarlar, ısınma bölümünde de oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Öte yandan, yaklaşık 200 kişilik Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

MAÇ SONUCU: GALATASARAY 2 - 1 BENFİCA  

GALATASARAY-BENFİCA MAÇINDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
 

90+3. dakika: Yürekler ağza geldi.. Gaitan'ın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Chedjou'nun ters kafa vuruşu direği sıyırarak üstten kornere çıktı.. 

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi. 

88. dakika: Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Bilal'in şutu yandan dışarıya gitti. 

85. dakika: Gole çok yaklaştık. Sneijder, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip topu sağına çekti ve plase vuruşunu yaptı ama kaleci son anda topu kornere çeldi. 

83. dakika: Yarı alanımızın ortalarında kaptırdığımız top sonrasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Mitroglou'nun kaleye şutunda top yan ağlarda kaldı. 

82. dakika: Sabri'nin pasında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Podolski'nin sol ayağıyla kaleye etkili ve sert şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti. 

81. dakika: Orta alanda topla buluşan Burak, rakibinden topu saklamak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

80. dakika: Grubun diğer maçında Atletico Madrid'in Astana karşısındaki 3-0'lık üstünlüğü devam ediyor. 

78. dakika: Yarı alanımızda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Victor Andrade, Olcan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. 

76. dakika: Benfica'da Gonçalo Guedes'in yerine Victor Andrade Santos oyunda. Sarı kırmızılı temsilcimizde Umut Bulut'un yerine Burak Yılmaz oyunda. 

75. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanımıza yapılan ortada Jardel'in kafa vuruşunda top auta gitti. 

73. dakika: Benfica'nın oyunda olan üstünlüğü devam ediyor. Gelişen atalta Almeida'nın ceza alanı dışından şutunda savunmamıza çarpan top kornere gitti. 

72. dakika: Benfica'da Andreas Samaris, Carole'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Samaris, bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. 

70. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Gaitan'ın ceza alanımıza ortasında Muslera çıkıp topun sahibi oldu. 

68. dakika: Benfica atağında Gaitan, çalımlarla ceza alanımıza yakın bir noktaya kadar geldi ama Hakan onu durdurdu. Hakan Balta, yaptığı faulden sonra sarı kart gördü. 

66. dakika: İyice yaslanmış durumdayız... Jonas'ın ceza alanı dışından şutunda Jimenez'in ayağına çarpan top auta gitti. 

64. dakika: Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazından yükselttiği topa Podolski öylesine sert vurdu ki top direğin hemen yanından dışarıya gitti. 

62. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Olcan'ın ceza alanına koşu yapan Umut'a ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

61. dakika: Yarı alanımızın ortalarında topa eliyle müdahale eden Selçuk İnan sarı kart gördü. 

60. dakika: Benfica, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Guedes'in ceza alanına ortasında Benfica takımı tam 3 kez kaleye şut şansı yakaladı ama savunmamız toplara siper oldu. 

58. dakika: Grubun diğer maçında Atletico Madrid'in Astana karşısında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor. 

57. dakika: Benfica atağında Gaitan'ın pasında topla buluşan Jimenez'in kaleye sert şutunda iyi yer tutan Muslera topun sahibi oldu. 

55. dakika: Savunmamızın bu bölümde daha dikkatli olması gerekiyor. Benfica, etkili olmaya başladı...  

Galatasaray Benfica maçı

53. dakika: Gelişen Benfica atağında Jonas'ın ceza alanı dışından şutunda top yandan dışarıya gitti. 

51. dakika: Bir başka atağımızda sol kanatta topla buluşan Yasin, son çizgiye kadar inip ortasını yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti. 

50. dakika: Gelişen Benfica atağında Jonası'ın ceza alanı dışından şutunda top Muslera'da kaldı. 

48. dakika: Galatasaray üçüncü gole yaklaştı.. Ceza sahası dışından Sneijder'in yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan top yan direkten geri geldi.. 

47. dakika: Gaitan'ın ceza yayına çıkardığı pasta Jonas'ın vuruşunu Muslera kontrol etti.. 

46. dakika: İkinci yarı Galatasaraylı oyuncularımızın vuruşuyla başladı. 

Takımlar ikinci yarı için sahaya çıktılar...

Grubun diğer maçında ise Atletico Madrid, Astana karşısında 2-0 önde kapattı. 

Temsilcimiz Galatasaray, Benfica karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. 

45. dakika: İlk yarıda uzatma yok. İlk yarıda son düdük çaldı. 

44. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Carole'ün pasında ceza alanı içinde topla buluşan Podolski'nin şutunda top yandan dışarıya gitti. 

43. dakika: Bilal Kısa, orta alanda rakibine yaptığı faulden sonra top Benfica'da kaldığı için oyun devam etmişti. Oyun durunca hakem Bilal'e sarı kart gösterdi. 

42. dakika: Benfica atağında sağ kanattan ceza alanına sarkan Silvio'ya atılan pasta Silvio topu ortaladı ama savunmamız topu karşıladı. 

40. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Gaitan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top Muslera'da kaldı. 

38. dakika: Türk Telekom Arena tribünleri bu dakikalarda müthiş destek veriyor... 

37. dakika: Portekiz ekibi yine sağ kanattan geldi. Bu kez Jimenez'in ortasında herkesi aşan top diğer kanattan taca çıktı. 

36. dakika: Bravo Umut! Savunmaya kadar gelip rakibinden topu söktü aldı ve ardından formasından çekilip yerde kaldı ve karar serbest vuruş.  

34. dakika: Sağ kanattan gelişen Benfica atağında Samaris'in ceza alanına ortasında Hakan topu karşıladı. 

32. dakika: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Lukas Podolski. Savunmamızda topla buluşan Chedjou, Podolski'yi öylesine güzel gördü ki uzak mesafeden atılan pasta topu kontrol eden Podolski, sağ çaprazdan ceza alanına girip sert bir şut çekti ve topu Cesar'ın bacaklarının arasından ağlara gönderdi. 

31. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gaitan'ın ceza alanına ortasında savunmamız topu uzaklaştırdı.

30. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Chedjou, Gaitan'a faul yaptı. 

28. dakika: Sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Podolski'ye atılan topta Podolski, ceza alanı içinde rakibinden topu çekti ama vuruşu kötüydü. Devamında topu alan Sneijder'in şutunda yine savunma topu karşıladı. 

27. dakika: Sabri'nin ceza sahası sağ köşesine gönderdiği pası önüne alıp rakibinden kurtulan Podolski'nin vuruşu çok kötü oldu.. 

26. dakika: Benfica çok etkili geldi. Eliseu'nun pasında ceza yayının hemen yanındaki Gaitan gelişine vurdu ama Muslera topun sahibi oldu. 

24. dakika: Sol kanattan gelişen Benfica atağında Gaitan, ceza alanı yakınlarımıza kadar geldi ama topu kaptık ve ani atağa çıktı. Sneijder'in uzun pasında Umut topa hareketlendi ama Jardel topun sahibi oldu. 

22. dakika: Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Galatasaray'ın Benfica önünde %63'e %37 üstünlüğü bulunuyor. 

20. dakika: Soldan Gaitan'ın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Jimenez'in topukla yaptığı vuruşu Muslera kontrol etti, pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.. 

19. dakika: GOOOLLL.. Galatasaray beraberliği sağladı.. Penaltıda Selçuk, sol doksandan topu ağlara yolladı.. 

18. dakika: Galatasaray penaltı kazandı.. Ceza sahası dışından Bilal'in içeri gönderdiği pası Almeida topu koluyla kesince hakem penaltı noktasını gösterdi..

16. dakika: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Podolski'nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.. 

14. dakika: Sneijder'in kullandığı kornerde Hakan'ın vuruşunu Julio Cesar son anda kornere çeldi..

13. dakika: Sağdan Sabri'nin ceza sahasına yükselttiği topun Umut'a geçmesine Jardel izin vermedi.. 

12. dakika: Sol çaprazdan Sneijder'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta kaleye yönelen topu Julio Cesar kontrol etti..

10. dakika: Benficalı oyuncular skorun da verdiği etkiyle tempoyu düşürmeye çalışıyor. 

8. dakika: Benfica atağında Jonas'ın ceza alanımıza yaptığı ortada savunmamız topu karşıladı. 

7. dakika: Sağ kanattan Sabri'nin yaptığı ortada Umut topu kontrol edemedi, pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.. 

5. dakika: Rakip yarı alana yerleştik ama Benfica'da tüm hatlarıyla savunmada... 

4. dakika: Benfica sol kanattan geldi. Eliseu, ceza alanı yakınlarına kadar gidip topu çevirdi ama savunmamız topu karşıladı. 

3. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Sabri'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı. 

2. dakika: GOL! Nicolas Gaitan. Arena'da şok gol! Benfica, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına sarkan Gaitan'a atılan ara pasında Gaitan, topla buluştu, Chedjou'yu geçti ve karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Benficalı oyuncuların vuruşuyla başladı... Başarılar Galatasaray... Başarılar Avrupa Aslanı...

Maç öncesi: Türk Telekom Arena Stadı'nda Şampiyonlar Ligi Marşı... 

Maç öncesi: İki takım oyuncuları mücadelenin İskoç hakemi eşliğinde sahaya çıkıyor... 

Maç öncesi: Benfica ise ilk maçta Astana'ya 2-0 ve ikinci maçta ise Atletico Madrid'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek 6 puanla lider durumda bulunuyor. 

Maç öncesi: Atletico Madrid'e ilk maçta 2-0 mağlup olan temsilcimiz Galatasaray, ikinci maçta Astana deplasmanında 2-2 berabere kaldı ve 1 puanla 3. sırada yer alıyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER