GALATASARAY

Galatasaray Başakşehir maçının golleri ve geniş özeti

Türk Telekom Arena’da Medipol Başakşehir’i 2-1 yenen Galatasaray, sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılılar lig tarihindeki 22. şampiyonluğuna ulaştı.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Galatasaray Başakşehir maçının golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 33. haftasındaki tarihi maçta Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi ve 69 puana yükselerek üst üste 2. toplamda ise 22. şampiyonluğunu ilan etti. Kazananın şampiyon olacağı gecede sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri; 46. dakikada Feghouli ve 64. dakikada Onyekuru kaydetti. Başakşehir'in tek golünü ise Riad Bajic kaydetti. 

Galatasaray, 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 3'e yükseltti. Öte yandan Galatasaray, tarihinde 16. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almayı garantiledi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de şampiyonluk rekorunu da geliştirdi.

Tecrübeli teknik adam, bu sezon da mutlu sona ulaşarak 8. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı!

GALATASARAY: 2-1 :BAŞAKŞEHİR

ŞAMPİYON GALATASARAY! CÜNEYT ÇAKIR SON DÜDÜĞÜ ÇALDI

90 + 9.dk: Galatasary'da Younes Belhanda suratına aldığı müdahalenin ardından kendini yere bıraktı.

90 + 6.dk: Galatasaraylı taraftarlar tribünlerde şampiyonluk için adeta dakikaları sayıyor.

90 + 4.dk: Galatasaray'da Fernando Muslera, Adebayor ile çarpıştıktan sonra yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

90 + 3.dk: SON 5 DAKİKA! Karşılaşmanın bu skorla sona ermesi halinde Galatasaray, Süper Lig'deki 22. şampiyonluğunu elde edecek.

90 + 2.dk: Galatasaray'da sadece günün değil, sezonun yıldızı Feghouli yerini Linnes'e bıraktı.

90.dk: Galatasaray'da Martin Linnes oyuna girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

89.dk: Karşılaşmanın sonuna en az 8 dakika ilave edildi.

88.dk: AZ FARKLA! Galatasaray'ın paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Belhanda, kaleye uzak bir noktadan sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

87.dk: Henry Onyekuru'yu arkadan yaptığı müdahaleyle yerde bırakan Mossoro, sarı kartla cezalandırıldı.

86.dk: Galatasaray'ı şu anda kulübeden yöneten isim yardımcı teknik direktör Levent Şahin.

85.dk: Galatasaray'da Mbaye Diagne, yerini Semih Kaya'ya bıraktı.

84.dk: Galatasaray'daki saha dizilimi solda Onyekuru, ortada Belhanda ve sağda da Feghouli'ye döndü.

82.dk: Başakşehir'de yardımcı teknik direktör Orhan Ak tribüne gönderildi.

81.dk: Başakşehir'de Robinho, Bajic'in yerine oyuna dahil oldu.

80.dk: FATİH TERİM TRİBÜNE GÖNDERİLDİ! Kenarda yaşanan gerginliğin ardından Cüneyt Çakır, Fatih Terim'i tribüne gönderdi.

79.dk: Kenarda gerginlik yaşanmaya devam ediyor! Cüneyt Çakır, bu gerginliği durdurmak için düdüğünü çaldı ve oyunu durdurdu.

76.dk: Başakşehir'de Robinho, oyuna girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

75.dk: DİREKTEN DIŞARI! Galatasaray gole çok yaklaştı! Serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk, barajı geçti ancak direği geçemedi.

74.dk: Galatasaray'da Belhanda ile Selçuk İnan frikikte topa aynı anda hareketlendi. Belhanda adeta 'Ben kullanmıyorum' dermişçesine kenara çekildi.

73.dk: Galatasaray'ın hızlı hücumunda topu taşıyan Henry Onyekuru, Gökhan İnler'in müdahalesiyle ceza sahası sol çaprazında yerde kaldı. Galatasaray, tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

72.dk: Başakşehir'in sağ kanattan geliştirdiği hücumda Caiçara ile Nagatomo arasında seken topu Muslera kontrol etti.

70.dk: Başakşehir'de İrfan Can Kahveci, yerini Adebayor'a bıraktı.

69.dk: KÖTÜ VURDU! Galatasaray bir kez daha etkili geldi! Sağ kanattan Feghouli'nin taşıdığı topa Belhanda sert vurdu ama top farklı bir şekilde dışarı çıktı.

66.dk: Karşılaşmanın bu sonuçla sona ermesi halinde Galatasaray, Süper Lig'deki 22. şampiyonluğunu ilan edecek.

64.dk: GOL! ONYEKURU ATTI, GALATASARAY ÖNE GEÇTİ! Younes Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topu kale dibinde Henry Onyekuru kafa vuruşuyla tamamladı ve Galatasaray'ı öne geçirdi. Maçta durum şimdi 2-1.

63.dk: Henry Onyekuru, ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde formayı çıkardığı için sarı kartla cezalandırıldı.

62.dk: Luyindama'nın Onyekuru'ya attığı diegonel pasın arasında Çaiçara girdi ve topu kalecisi Mert'e teslim etti.

59.dk: Galatasaray'da Mbaye Diagne'nin kaptığı topla gelişen hücumda Henry Onyekuru, Belhanda'yı harika bir topuk pasıyla topla buluşturmuştu. Belhanda topu ağlarla buluşturdu ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

57.dk: GOL İPTAL! Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Mbaye Diagne'nin topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve golü iptal etti. Maçta durum yeniden 1-1.

52.dk: Galatasaray önde 5 adamla Başakşehir'i sıkıştırmaya çalışıyor.

51.dk: Galatasaray, maçın başından bu yana Başakşehir kalesine gönderdiği 10. şutta golü buldu.

50.dk: Belhanda ile Mahmut Tekdemir arasında yaşanan gerginliğe kulübeler de dahil oldu. Cüneyt Çakır iki oyuncuyu da sözlü olarak uyardı.

49.dk: Galatasaray'ın Süper Lig'de Başakşehir'e attığı son 8 golün 6'sı duran toptan geldi.

47.dk:GOL! FEGHOULI ATTI, GALATASARAY BERABERLİĞİ YAKALADI! Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Feghouli çok iyi yükseldi ancak top direkten döndü. Direkten dönen topu mükemmel bir vuruşla tamamlayan Feghouli, kaleci Mert'i çaresiz bıraktı. Galatasaray ikinci yarıya adeta golle başladı.

46.dk: Oyuncu Değişikliği Ryan Donk Selçuk İnan

Dev maçta ikinci yarı başladı!

Karşılaşmanın ilk yarısı Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi!

45 + 5.dk: Galatasaray oyunu yeniden rakip yarı sahaya yıktı.

45 + 2.dk: Younes Belhanda, 5 şut pasıyla maçtaki en yakın rakibine 4 fark atarak hücumdaki en etkili isim unvanını taşıyor.

45 + 1.dk: Cüneyt Çakır, Mossoro'yu sözlü bir şekilde uyardı.

45.dk: ÇOK NET BİR POZİSYON! Başakşehir gole çok yaklaştı! Ceza sahasına çevrilen topa savunma ile kaleci arasındaki anlaşmazlık sebebiyleFedor Kudryashov vurdu ama kale ağzından yapılan vuruş dışarı çıktı.

44.dk: Elia, topu Mariano'dan kurtardı ancak kendisi kurtulamadı. Başakşehir, ceza sahası sol çaprazından serbest vuruş kullanacak.

43.dk: Ryan Donk'un ortasında Fernando topu Feghouli'ye indirdi. Feghouli'nin gelişine vuruşu doğrudan dışarı çıktı.

41.dk: İrfan Can Kahveci, Marcao ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Oyuncunun tedavisi saha içinde tamamlandı.

40.dk: İNANILMAZ BİR GOL KAÇTI! KALE AĞZINDA KAÇTI! Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşu bir anda kale önünde Marcao'nun önüne düştü. Marcao'nun çok yakın mesafeden vuruşunu Mert kurtardı.

39.dk: PENALTI BEKLENTİSİ! Yuto Nagatomo, ceza sahası içinde şut çekeceği esnada yerde kaldı. Sarı kırmızılar penaltı itirazlarını sürdürürken Cüneyt Çakır korneri işaret etti.

38.dk: VISCA UZAKLAŞTIRDI! Feghouli'nin pasında Mbaye Diagne çok iyi döndü ancak Onyekuru'ya vereceği pasın arasına Visca girdi.

37.dk: VAR İNCELEMESİ! Luyindama'nın pozisyonu ofsayt incelemesine tabi tutuldu. Ancak Luyindama'nın ofsaytta olduğu tespit edilince oyun Mert'in vuruşuyla hareketlendi.

36.dk: OFSAYT! Galatasaray köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Luyindama'nın indirdiği topu Donk çok şık bir vuruşla tamamlamak istedi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

34.dk: Köşe vuruşu kullanılmadan önce Diagne ile Mossoro arasındaki gerginlik sebebiyle oyun bir süre daha hareket kazanmadı. Köşe vuruşu, Galatasaray'a bir köşe vuruşu daha getirdi.

33.dk: Sofiane Feghouli, tamamen kapanan Başakşehir savunmasına karşı sert bir şut çıkardı ancak top kornere çıktı.

31.dk: Başakşehir, maçın başından bu yana rakip kaleye gönderdiği iki şutta da isabeti buldu. Ve bu şutların 1'i gol oldu.

30.dk: Başakşehir karşısında 1-0 geride olan Galatasaray, ilk yarım saat geride kalırken %59'la topa sahip oluyor

28.dk: Ryan Donk, Emre Belözoğlu'nu yerde bıraktı. Emre kenara yaptığı işarette 'Beni değiştirin' dedi.

25.dk: MAHMUT ARAYA GİRDİ! Galatasaray'ın hızlı hücumunda Onyekuru, topu ceza yayına çevirmek istedi ancak araya giren isim Mahmut oldu.

24.dk: Başakşehir'in golünden sonra Emre Belözoğlu topu Galatasaray tribünlerine doğru vurdu. Bu esnada sarı kırmızılı tribünlerden gelen su şişesi, Mahmut Tekdemir'in kafasına isabet etti.

23.dk: Oyun santrayla yeniden hareket kazandı.

22.dk: VAR İNCELEMESİ! Cüneyt Çakır, sahadaki karışıklık esnasında Adebayor ile İsmail Çipe arasındaki gerginliği ekrandan izleyecek.

20.dk: Marcao, sahanın karışmasının ardından Bajic ile yaşadığı tartışma sebebiyle sarı kartla cezalandırıldı.

18.dk: SAHA KARIŞTI! Golün ardından Başakşehirli futbolcuların sevinci sırasında ortalık adeta karıştı. Sarı kırmızılı tribünler, Emre Belözoğlu'na tepki gösteriyor.

17.dk: GOL! BAJIC ATTI, BAŞAKŞEHİR ÖNE GEÇTİ! Topu çizgiye kadar taşıyan Elia, penaltı noktasına ortaladı ve savunmanın arasından çok iyi yükselen Bajic, topu ağlarla buluşturdu. Dev maçta Başakşehir 1-0 önde.

16.dk: Sofiane Feghouli, Gökhan İnler'in müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı kırmızılılar serbest vuruş kullanacak.

15.dk: ÇOK NET BİR POZİSYON! GALATASARAY GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Belhanda'nın pası savunmadan sekti ve Mbaye Diagne bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Diagne topa dokundu ancak meşin yuvarlak doğrudan dışarı çıktı.

13.dk: Galatasaray'ın 1. bölgede kaybettiği toplar kendi kalesinde tehlikeye dönüşüyor.

12.dk: BİR ŞANS DAHA! Galatasaray yine etkili geldi! Belhanda'nın bu kez sağdan kullandığı köşe vuruşunda Luyindama çok iyi yükseldi ancak kafa vuruşunda isabet sağlayamadı.

10.dk: KENDİ HATASINI TELAFİ ETTİ! Başakşehir gole çok yaklaştı! Takımını ileri çıkarmak isteyen Muslera'nın pası kısa düştü. Bajic, Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak Uruguaylı kaleci sert şutta gole izin vermedi.

9.dk: Clichy, ceza sahasına sarkan İrfan Can'ı bulmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.

7.dk: Top, Başakşehir'e geçtiğinde Türk Telekom Stadyumu'nu kulakları sağır edecek bir uğultu sarıyor.

5.dk: SON ANDA MERT! Galatasaray gole çok yaklaştı! Belhanda'nın ön direğe kestiği köşe vuruşunda Fernando kafayı vurdu ama Mert Günok çıkardı.

4.dk: Galatasaray organize geldi! Belhanda - Feghouli - Mariano üçgeninin sonundan çıkan ortayı Başakşehir savunması kornere çeldi.

3.dk: Başakşehir karşılaşmanın ilk dakikalarında Galatasaray'ı tüm hatlarıyla geride karşılıyor.

2.dk: Sarı kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Stadyumu'nda ilk düdükle birlikte müthiş bir baskıya başladı. Futbolcular, Cüneyt Çakır'ın düdüğünü duymakta zorluk çekiyor.

İlk düdük çaldı ve dev maç başladı!

İLK 11'LER
 
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Onyekuru, Feghouli, Diagne 
 
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Mahmut, Kudriashov, Clichy, Emre, İrfan Can, Gökhan İnler, Visca, Elia, Bajic

TREND HABERLER
Yorumlar 5 yorum
TREND HABERLER