VOLEYBOL

Filenin Sultanları Almanya'da destan yazdı!

Filenin Sultanları, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya’yı 3-0 mağlup ederek, olimpiyatlara katılma hakkı kazandı.

Filenin Sultanları Almanya'da destan yazdı!

Filenin Sultanları olimpiyat biletini alabilmek için bugün final maçında Almanya ile karşılaşacak. Yarı finalde A Grubu birincisi Polonya ile karşılaşan Ay Yıldızlılar büyük bir çekişmeye sahne olan maçı 3-2 kazanmasını bildi ve finale yükseldi.

Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn kentinde düzenlenen turnuvanın final mücadelesine çok etkili başlayan Türkiye, üst üste bulduğu sayılarla maçın hemen başında 4-1 öne geçti. Almanya'nın rakibini file önünde durdurmak için üçlü bloklara başvurduğu sette farkı 6 sayıya kadar çıkaran milliler (13-7), disiplinli oyunundan taviz vermediği seti 25-17 kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, rakibi Almanya karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyerek, mücadeleden 25-17, 25-19 ve 25-22’lik setlerle 3-0 galip ayrıldı ve olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Filenin Sultanları, tarihinde ikinci kez olimpiyat vizesi aldı.

Takımımızın maç boyunca en skorer oyuncusu toplamda 18 sayı kazandıran Hande Balamir olurken, onu 14 sayı ile kaptan Eda Erdem takip etti.

Daha ilk sette fırtına gibiydik

İlk sete müthiş başlayan ‘Filenin Sultanları’, birinci teknik molaya 8-4 önde girerken ikinci teknik molaya 16-10 üstün girdi ve Almanya’nın farkı azaltmasına izin vermedi. Set sonunda da hata yapmayan ve Almanların hücumlarını iyi savunan ay-yıldızlılar, ilk seti 25-17 kazandı. Millilerde ilk sette Hande Baladin 7 sayı ile takımın en skorer ismi olurken 4 hücumun hepsini sayıya çeviren Zehra Güneş ilk seti yüzde 100’le tamamladı.

Kaptan Eda Erdem 7 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu

Almanlar ikinci sette oyunu dengelerken ilk teknik molaya 8-6 üstün girdik. Millilerimiz rakip servisleri karşılamakta zaman zaman sorun yaşasa da ikinci teknik molayı da 16-13 önde tamamladı. İkinci sette takımımızın kaptanı Eda Erdem 7 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken Meryem Boz’un bloktan kazandırdığı sayılarla ikinci seti de 25-19 kazanarak skoru 2-0’a getirdik.

Bitirici vuruş Naz Aydemir'den geldi

İlk iki setteki istikrarını üçüncü sette de devam ettiren ‘Filenin Sultanları’, Eda Erdem ve pasör Naz Aydemir’in setin son sayılarında servis atışlarından kazandırdığı sayılar sayesinde son seti de 25-22 aldı ve mücadeleyi de 3-0’lık sonuçla kazanmayı başardı. Son sette en skorer ismimiz 5 sayı kazandıran Hande Balamir oldu.

Millilerimiz, yarı finalde 2-1 geriye düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak Polonya’yı 3-2 mağlup etmiş ve Almanya’nın finaldeki rakibi olmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER