FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den hakem hatalarıyla ilgili çarpıcı açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü, son dönemlerde yapılan hakem hatalarından dolayı bugün saat 12:00'da bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe'den hakem hatalarıyla ilgili çarpıcı açıklama

Fenerbahçe, son zamanlarda maçlarında yapılan hakem hatalarından dolayı bir basın toplantısı düzenliyor. Başkan Ali Koç ve yöneticiler, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ali Koç, ''14 Şubat Sevgililer gününü kutlayan varsa kutlasın. Geldiğimiz noktada toplantı yapmak, mecbur oldu. Video izleyerek başlayacağız. Bu video hepinizin gördüğü karelerden oluşuyor. Bütünsel bakış açısıyla gündeme alırsanız mesaj net olarak çıkıyor." dedi.

9 dakika video izlettirildi

Barkovizyondan yaklaşık 9 dakika Fenerbahçe aleyhine hakem hatalarının yaşandığı pozisyonlar izlettirildi.

 "Mensah'ın bu maçı kartsız tamamlaması inanılacak gibi değil"

Hakemin (Alper Ulusoy) vücut lisanına bakmanıza rica ediyorum. Bu hakem oyuncularla beraber tünele girdi. Artık ne arıyorsa buldu. Mensah'ın bu maçı kartsız tamamlaması inanılacak gibi değil. 

"Tribünlere oynamak için konuşmuyoruz"

Pekçok takımlar hakem hataları yaşıyor. Anlatacaklarımız oldukça derindir. Bu toplantıyı yapmaktan dolayı mutsuz ve üzgünüm. Sezonun ilk yarısında aldığımız sonuçlara kılıf aramak durumunda değiliz. Bir-iki hakem hatasından dolayı burada değiliz. Taraftarımız tatmin olsun diye de değil. Tribünlere oynamak için, günü kurtarmak için konuşan insanlar değiliz. Resmin bütününe baktığımız zaman Fenerbahçe'ye karşı sistematik hataları görebiliyorsunuz.

"Eşzamanlı ve sistematik"

Bundan sonra yaşanacak hatalara farkındalık sağlamak izliyoruz. Masum hakem hataları demek hayatın olağan akışına aykırı. İyi bir devre arası kampı geçirdik. Eşzamanlı şekilde hakem hatalarının Fenerbahçemize karşı kasıtlı ve sistematik olduğunu düşünmekteyiz. Bu garip ve düşündürücü süreci özetleyelim. Durup dururken ortalığı yangın yerine vermedik. Bursaspor maçında hem faul hem ofsayttan iptal edilmesi gereken gol verildi. 

"Görünen köy kılavuz istemez"

Kayserispor maçında bariz bir şekilde, göz göre yaşadıklarımız endişelerimiz tavan yapmasına sebep olmuştur. Görünen köy kılavuz istemez. Mensah'ın kart almaması bile her şeyi anlatıyor.

"Ödül ve ceza sistemine dikkat"

Hakemlerimize ödül ve ceza sistemlerine dikkat çekmenizi istiyorum. Hakemlerimiz dışarıdan anlaşılmayacak çok ince bir sistemleri ile yönlendirilmeye açıkladı. Mehmet Ekici ve Moses'a yapılan çalınmayan faul ve verilmeyen kırmızı kartlar. Mehmet Ekici bu faulden sonra sakatlandı. 

"Hiçbir zaman gizli bir ajandamız olmadı"

Kazanırken güzel, kaybederken çirkin yüzümüz olmadı. Hiçbir zaman gizli bir ajandamız olmadı. Hiçbir zaman ayrımcılık istemedik. Hakemlere düdük astırmaya niyetimiz olmadı. Hakemleri baskı altına almak için lobi yapmaya tenezzül etmedik. Bu bizim tarzımız. Tüm kulüplere sevgi ve saygıda kusur etmemeye özen gösterdik. 

"F.Bahçe her daim hakkını koruyacak kudrete sahiptir"

Fenerbahçe tarihi mücadelelerle doludur. F.Bahçe her daim hakkını koruyacak kudrete sahiptir. F.Bahçe'nin gücü ve kudreti sahip olduğu camiasından gelmektedir. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Kocaman bir futbol endüstrisi sözkonusu. 

Taraftara mesaj

Eşsiz bir güç veren taraftarımız şundan emin olsunlar. F.Bahçe yönetimi olarak sizlerle beraber omuza omuza olduğumuz sürece camiamızın hakkını savunur, her türlü engeli aşarız. Çok iyi biliyorlar ki F.Bahçe kafasını kaldırdığında engellenemez bir yükseliş başlayacak. 

Hakem hataları mütemadiyen önümüze çıkacaktır. Hakemler insandır, herkes hata yapabilir. Bunu ilk söyleyen biziz. Yok efendim benim tacım neden verilmedi diyen kulüp değiliz.

"Biraz kurnazlık yapılıyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Trabzonspor maçından sonra "Hakemler de insandır, hata yapabilir, olaya öyle bakmak lazım" şeklinde açıklaması ile ilgili soruya Başkan Ali Koç, "Fatih Terim'in yaptığı açıklamalara katılmıyorum. Aslında biraz kurnazlık yapılıyor. Kamuoyu önünde hakemlere düdük astırılmasının ne gibi sonuçlara sebep olacağını dikkatinizi çekmek istiyorum. Olay son derece bilerek ve bilinçli şekilde çarptırılmıştır. Kulüpler Birliği'nin bildirisinin arkasındayız" yanıtını verdi. 

Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER