FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın korktuğu başına geldi

Fenerbahçe'de Kasımpaşa öncesi yaşanan stoper krizi, bu bölge için düşünülen Mehmet Topal'ın keyfini kaçırdı. Topal, kendi orijinal pozisyonu olmamasına rağmen burada oynatılması ve devamında tepkiler gelmesi sebebiyle sıkıntılıydı.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın korktuğu başına geldi

Son çalışmaya katılan Serdar’ın bu hafta sahada olacağı bilgisi gelince Teknik Direktör Yanal’ın savunma planları değişti. Bu isimler dışında kalan stoper Neustadter’i, Ersun Yanal aylar öncesinden silmişti.

Rus stoperin bu bölgede oynamak için stilinin fazla yumuşak olduğunu düşünen deneyimli hoca, tecrübeli futbolcuya yaklaşık üç aydır forma vermiyor. Yanal üç aydır futboldan uzak kalan Neustadter’i bu bölgede kullanmanın risk olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Mehmet Topal’ın stoperde oynama ihtimali oldukça fazla.

Trabzonspor maçında sakatlandığı için çalışmalarını salonda takımdan ayrı sürdüren Topal’ın bu hafta takımdaki yerini almasına engel bir durum yok. Bugünden itibaren yapılacak taktik ağırlıklı çalışmalarda Serdar ve Topal’ın birlikte deneneceği ifade edildi.

Ancak gerek Milli Takım gerekse de Fenerbahçe forması giyerken savunmada görev aldığı maçlar sonrası Mehmet Topal çok ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Futbolcu kendi orijinal pozisyonu olmamasına rağmen burada oynatılması ve devamında tepkiler gelmesi sebebiyle sıkıntılıydı. Açık açık bunu teknik adamlarla paylaşan Mehmet Topal, stoperde oynamak istemediğini ifade etse de sonuç değişmedi.

Bu bölgede sıkıntı yaşayan her teknik adam futbolcunun topu oyuna sokma özelliği sebebiyle ihtiyaç halinde Topal’a sarıldı. Yanal da benzer bir plan üzerinde çalışıyor.

Tolgay-Jailson

Öte yandan sarı-lacivertli takımda, Kasımpaşa maçıyla birlikte yeni bir orta saha ikilisi görülebilir. Mehmet Topal’ın stopere çekilme planı hayata geçtiği taktirde bu sefer orta sahada taşlar yerinden oynayacak.

Topal’ın yokluğunda Teknik Direktör Ersun Yanal bu bölgeyi Jailson ve önünde de Tolgay ile dolduracak. Eljif’in de katılımı ile bambaşka bir orta saha yapısı söz konusu olacak.

Özellikle hücuma destek konusunda sıkıntı yaşayan sarı-lacivertli orta saha bu yeni diziliş ve isimlerle buna çözüm bulabilir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER