FENERBAHÇE

Fenerbahçe Ümit Özat bombasını patlatıyor

Fenerbahçe yönetimi, Vitor Pereira'yı takımdan göndermek için Ümit Özat'ı sportif direktör yaparak sindirme politikası uygulamayı planlıyor.

Fenerbahçe Ümit Özat bombasını patlatıyor

Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör krizini çözmek için üç aşamalı yol haritası çizdi. Çözüm paketinde kesinlikle Vitor Pereira yer almıyor.

Portekizli teknik adam, istifa etmese bile by-pass ile devre dışı kalacak. Pereira'dan kurtulma operasyonunun ilk aşamasında yönetim, Vitor ile masaya oturacak.

Pereira'ya geçen sezon kaçan şampiyonluk, Avrupa'da finale çıkamama, bu sezon da Monaco'ya elenip Şampiyonlar Ligi'nde grupta kalamama hatırlatılıp, "Kulübü bir yıl içinde 50 milyon Euro'nun üzerinde zarara uğrattın. Daha fazla zarar verme ve bırak git" denecek. Pereira'dan istifası yani 4.5 milyon Euro'luk tazminatını bırakıp gitmesi istenecek. Pereira istifa ederse ikinci aşamaya geçilecek.

PELLEGRINI VE BIELSA PAHALI GELDİ

Fenerbahçe'ye UEFA engeli

Fenerbahçe, Finansal Fair Play anlaşması gereği, ayağını yorganına göre uzatmak zorunda. Bu nedenle Pereira'nın yerine maliyeti yüksek bir teknik direktör düşünülmüyor. Pereira'nın ardından takımın başına getirilmesi düşünülen ilk isimler olan Manuel Pellegrini ve Marcelo Bielsa'dan yüksek maliyetleri nedeniyle vazgeçildi. Ancak yönetim, Pereira tipinde düşük profilli bir antrenörle tekrar çalışmak istemiyor. Bu nedenle yeni teknik direktörde kriter, kariyerli ama düşük maliyetli bir antrenör olarak belirlendi. Ancak ince eleyip sık dokumak için zaman kalmadı. 10 gün sonra Avrupa Ligi Play-Off maçı var ve hemen ardından da ligler başlıyor.

DAHA ÖNCE DENENDİ BAŞARILI OLDU

Pereira istifa etmez, yönetim de bu kadar kısa süre içinde kriterlerine uygun kariyerli ama ucuz bir teknik direktör bulamazsa bu sefer Portekizli'den kurtulma planının üçüncü aşaması devreye sokulacak. Christoph Daum'un teknik direktör olduğu dönemde Aykut Kocaman Sportif Direktör'dü. Daum'la yollar ayrılınca Kocaman, takımın başına geçti. Ha keza Ersun Yanal'ın yardımcısı İsmail Kartal'dı. Yanal'ın yerine de İsmail Kartal geldi.

Ümit Özat da Kocaman ve Kartal gibi önce kulüpten içeri adım atacak, ardından Pereira'nın koltuğuna oturacak. Özat'ın sportif direktör olma ihtimali var. Pereira'nın yardımcıları kovulursa da Fener'in eski kaptanı, yardımcı antrenör olarak devreye girecek.

Yorumlar
TREND HABERLER