FENERBAHÇE

Fenerbahçe ne zaman kuruldu Fenerbahçe teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Fenerbahçe ne zaman kuruldu Fenerbahçe teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim? Fenerbahçe'nin puan durumu ve Fenerbahçe'nin maç fikstürü haberimizde..Fenerbahçe'nin güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe ne zaman kuruldu Fenerbahçe teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Fenerbahçe haberleri İnternetspor.com'da... Fenerbahçe Spor Kulübü, II. Abdülhamit’in baskı yönetiminin devam ettiği yıllarda futbol oynamak için yanıp tutuşan Türk gençleri tarafından kuruldu. Fenerbahçe Futbol Kulübü, ilk renklerini kurulduğu semt olan Kadıköy’ün çayırlarında açan papatyalardan alıyor. Papatyaların sarı ve beyaz renkleri kendileri gibi Kadıköy’de doğmuş olan Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün resmi renkleri olarak kabul edilir.

Futbolun yanı sıra takım basketbol, atletizm, boks, yüzme, masa tenisi, voleybol gibi birçok spor dalında da kendini göstermektedir. Takımın maskotu sarı kanaryadır. 

FENERBAHÇE KURULUŞ TARİHİ: 1907

FENERBAHÇE'NİN KURUCULARI: Fenerbahçe Spor Kulübü 3 Mayıs 1907 tarihinde Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Beytarafından kuruldu. 

FENERBAHÇE BAŞKANI: Ali Koç

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ: Ersun Yanal

FENERBAHÇE 2019 KADROSU: Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Roberto Soldado, Eljif Elmas, Nabil Dirar, Harun Tekin, Roman Neustaedter , Mehmet Ekici,  Volkan Demirel,  Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Aziz, Tolgay Arslan, İslam Slimani, Sadık Çiftpınar

FENERBAHÇE LOGOSU:  Fenerbahçe kulübünün ilk amblemi, Fenerbahçe burnunda bulunan deniz feneri renkleri ise Sarı-Beyaz olmuştur.Fakat yöneticiler aralarında bu amblemin uygun olmadığını düşünerek 1910 yılında resim yeteneği iyi olan futbolcu Hikmet (Topuz) bir amblem çizer.Bu amblem herkesin beğenisini kazanmıştır.Amblem o kadar beğeni kazanmıştır ki bugünlere kadar gelmiştir.

FENERBAHÇE PUAN DURUMU:

  FENERBAHÇE FİKSTÜR: 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER