BASKETBOL

Fenerbahçe Beko'dan Zalgiris Kaunas karşısında kritik zafer

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris karşısında kritik zafer kazandı. Temsilcimiz, en son 16 Şubat 2011'de kaybettiği Kaunas deplasmanında üst üste 4. kez galip gelirken Play-Off serisinde de 2-1'lik üstünlüğü elde etti.

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]
Fenerbahçe Beko'dan Zalgiris Kaunas karşısında kritik zafer

Turkish Airlines EuroLeague Play-Off üçüncü maçında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas, temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu konuk etti.

Müsabakaya iyi başlayamayan Fenerbahçe Beko, 5. dakikayı 9-5 geride kapattı. Walkup, Wolters ve Thompson'un basketlerine engel olamayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 19-15 geride bitirdi. İkinci çeyrekte de etkili olan Litvanya temsilcisi, 15. dakikayı 9 sayı farkla (29-20) önde geçti. Vesely'nin skorer oyunuyla farkı kapatan sarı-lacivertli ekip, Sloukas'ın bitime 3 saniye kala bulduğu basketle devre arasına 3 sayı farkla (34-31) geride girdi.

Vesely'den EuroLeague'deki 1000. ribaunt

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun Çek yıldızı Jan Vesely, Zalgiris karşısında ilk yarıyı 6 sayı, 3 ribaunt ile tamamladı. Vesely, bu maçla birlikte EuroLeague'deki 1000. ribaundunu almayı başardı.

Karşılıklı basketlerin atıldığı son çeyrekte Zalgiris, 32. dakikada (48-49) ve 37. dakikada (53-54) olmak üzere farkı iki kez 1 sayıya indirdi. Guduric, Datome, Melli, Vesely, Melih Mahmutoğlu ve Sloukas'ın basketleriyle rakibinin öne geçmesine engel olan Fenerbahçe Beko, müsabakayı 66-57 kazandı.

Bu sonuçla temsilcimiz, seride durumu 2-1'e getirmeyi başardı. Serinin dördüncü maçı 25 Nisan Perşembe günü yine Zalgirio Arena'da oynanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER