BASKETBOL

F.Bahçe'nin yıldızları geri dönüyor

Modafinil kullanmaktan aklanan Diana Taurasi ile yakın arkadaşı Penny Taylor, F.Bahçe'ye geri dönüyor...

F.Bahçe'nin yıldızları geri dönüyor
Doping skandalına kurban giden Diana Taurasi ile yakın arkadaşı Penny Taylor geri dönüyor... Sarı-Lacivertliler, 800 bin dolarlık ücretlerine 200'er bin dolar zam yaparak iki basketbolcuyu ikna etti.

Akşam'ın haberine göre; Basketbol Federasyonu da Taurasi'nin lisansı için ek kontenjan açıp Fenerbahçe'ye asist yapacak. F.Bahçe ile barış sağlamayı amaçlayan TBF'ye bu kez G.Saray'ın savaş açmasından endişe ediliyor.

F.Bahçe yönetimi, 'Modafinil' kullanmakla suçlanan ancak doping testinin Hacettepe'nin hatası olduğu ortaya çıkınca aklanan Diana Taurasi ve yakın arkadaşının yaşadıklarına isyan ederek Türkiye'yi terk eden Penny Taylor'ın geri dönmesi için gerekli adımları attı.

Büyük ihtimalle Avrupa şampiyonluğunu kaybeden ancak ligde yeniden favori duruma gelmek isteyen F.Bahçe yönetimi, 800'er bin dolar alan iki basketbolcunun ücretini 200'er bin dolar zamla bir milyon dolara çıkardı.

Taurasi zammı kabul edince, arkadaşından ayrılmaya hiçbir zaman sıcak bakmayan Taylor da F.Bahçe'ye dönme kararı aldı. Avustralya asıllı Taylor'ın lisansı var ama Taurasi için yabancı kontenjanında ek düzenlemeye gidilmesi gerekiyor.

KRİZ YARIN ÇÖZÜLÜYOR
Bu noktada devreye Başkan Aziz Yıldırım'ın sorunları çözmek yerine başkanı Turgay Demirel'i ABD ziyaretine çıkmakla itham ettiği Türkiye Basketbol Federasyonu giriyor.

TBF yönetimi yarın yapacağı toplantıda sporcuların ve kulüplerin mağdur edildiği gerekçesiyle Taurasi ile dopingden aklanan Ceyhan Belediyesi'nin basketbolcusu Monique Coker için kulüplerine ek yabancı kontenjanı verecek. Böylece hem Taurasi'nin lisans ve sözleşme sorunu halledilecek hem de Federasyon ile Fenerbahçe arasındaki kriz kısmen çözülecek.

BU İŞTE TEK KAYBEDEN VAR
Diana Taurasi ile Penny Taylor da doping testi sürecinde çektikleri acıyı 200'er bin dolarlık dopingle unutmaya çalışacak. F.Bahçe, sporcular ve federasyonun karlı çıkacağı bu operasyonun kaybedenine gelince...

Ek kontenjan hakkının F.Bahçe ve Ceyhan Belediyesi ile sınırlı tutulması bekleniyor. Bayanlar Basketbol Ligi'nde F.Bahçe ile şampiyonluk için çekişen G.Saray'ın da haksız rekabetin önüne geçmek için ek hak isteyeceği bildirildi.

HACETTEPE'DEN TFF'YE %100 ZARAR
Türkiye Futbol Federasyonu, doping testlerini Köln'de bulunan Doping Kontrol Merkezi'nde yaptırmaya başladığını açıkladı.

TFF yetkilileri, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'ne hatalı çıkan testlerde nerede yanlış yaptıklarını sordu. Ancak Hacettepe'den cevap alınamadı. Bunun üzerine Federasyon maliyet iki katına çıkmasına karşın numuneleri Köln'deki Doping Kontrol Merkezi'ne gönderme kararı aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER