SPOR MEDYASI

Fatih Terim-Rüştü Reçber krizine Ertuğrul Özkok'ten yorum

Fatih Terim ile Rüştü Reçber arasında 'mektup' olayı ile alevlenen gerilim için dikkat çeken bir yorum daha geldi.

Fatih Terim-Rüştü Reçber krizine Ertuğrul Özkok'ten yorum

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkok, Fatih Terim ile Rüştü Reçber arasındaki polemik ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İŞTE ÖZKÜK’ÜN O YAZISI…

ESKİ bir genel yayın yönetmeni olarak dün beni en çok ilgilendiren haber tabii ki, Fatih Terim'in Rüştü Reçber'e yazdığı mektuptu…

Çeşme'deki olay ve bu mektup sayesinde öğrendik ki…

– Fatih Terim'in bir bamteli var ve oraya basılınca tepkisi orantısız olabiliyor.

– Bamteline basılınca, içindeki “konuşma” kabiliyeti, büyük bir “belagat şehvetine” dönüşüyor.

“Şehvete dönüşen belagat” içinde gizli kalmış polemikçi köşe yazarlığını serbest bırakıyor.

Peki neydi bu bamteli…Onu da anlatayım

Rüştü Reçber'den Fatih Terim'in mektubuna yanıt

ASIL ‘BAMTELİ' DİLEKÇENİN VERİLDİĞİ O MALUM MAKAM

RÜŞTÜ Reçber bu olaydan sonra Fatih Terim'in Milli Takım yöneticiliğinden istifa etmesini istiyor.Bamteli bu mu…Bence değil…

Gelelim ikinci düzeye…İstifa etmezse, görevinden alınmasını istiyor…Bamteli orası mı… Bence o da değil… Asıl bamteli, Rüştü Reçber'in yazısındaki şu cümlelerin en sonunda…

Reçber diyor ki:

– “O bırakmaya yanaşmıyorsa, ilgili merciler tarafından görevinden alınmalıdır.”

– “Hiçbiri olmadı mı? O zaman sözü yeni Spor Bakanı söyleyecek.”

Ve asıl şu cümle:

-“O da mı olmadı. Artık talimat verecek makam belli!..”

Rüştü Reçber işte bu son cümlede, “haddini aşıyor” ve olayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taşıyor…Bence bamteline dokunduğu nokta işte orasıdır…

Rüştü Reçber'in istifa çağrısına Fatih Terim'den yanıt

TERİM, HANGİ CÜMLEYLE NE DEMEK İSTİYOR?

– CÜMLE: “Seni yakinen tanıyan, özellikle futbolculuk ve sonrasındaki sürede gelişimini gayet iyi bilen biri olarak günlük hayatında kullandığın kelime sayısından fazlasını yazılarında kullanabiliyor olmana çok sevindim.”

– YORUM: Bu cümleyle, hem mizahi kabiliyetini koyarak, Reçber'e “Bak ben o işi de senden iyi yaparım” diyor…Hem de Reçber'in seviyesini aşağı çekip, yazısının etkisini küçültmeyi hedefliyor.

– CÜMLE: “Sana dair hatıralarımda iyisiyle kötüsüyle, eğrisiyle doğrusuyla, sevabıyla günahıyla ne çok şey olduğunu; bunların bir kısmında sana olan destek ve yardımlarımı, bir kısmında sadece bende kalması gereken anların bulunduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kısaca aslında kim ve nasıl biri olduğunu biliyorum.”

– YORUM: “Ayağını denk al, ben de senin yaptıklarınla ilgili epey şey biliyorum” diyerek bu polemiğin tırmanmasını engellemeye çalışıyor.

– CÜMLE: “Bilmediğim ise köşende kimin kalemiyle yazdığın, sana kalemini ve aklını ödünç verenlerle birlikte ne tür beklenti ve menfaatlerinin olduğudur.”

– YORUM: Bu cümle ile başarılı bir taktik uygulayarak, olayı “üst akıl” meselesine, Terim'e karşı çıkanların, aleyhinde yazanların aslında Futbol Federasyonu içindeki iktidar mücadelesine çekiyor.

– CÜMLE: “Sen, seni sen yapan değerlerinden vazgeçme. Kendinden başka kimseye güvenip yola çıkma, arkanı döndüğünde ne kadar yalnız olduğunu bilmek daha çok koyar adama.”

– YORUM: Bu cümle ile, “Bak seni kullananlar, işi bitince seni cısçıplak ortada bırakırlar” mesajı vererek, bir önceki cümlede kullandığı iktidar mücadelesi tezini kuvvetlendiriyor.

Rüştü Reçber'den Fatih Terim'e istifa çağrısı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER