SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı'dan Yıldırım Demirören'e şok sözler!

Fatih Altaylı, Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde yayınlanan Spor Saati programında spor gündemine dair önemli açıklamalar yaptı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i eleştiren Altaylı, A Milli Takım'daki hoca değişikliğini de yorumladı.

Fatih Altaylı'dan Yıldırım Demirören'e şok sözler!

Türk futbolundaki kötü gidişatı ve A Milli Takım'daki hoca değişikliğini değerlendiren Fatih Altaylı, ''Federasyon da Milli Takım hocalığı konusunda şaşkın ördek misali ne yapacağını bilmez şekilde onu alıyor, bunu kovuyor, bunu kovuyor. Gayet şahane bir şekilde tazminatları ödeyerek yolluyoruz. Federasyonumuz yoğurdu bol bulmuş, bir tarafına sürüyor" dedi.

"TFF, TEKNİK DİREKTÖRLERİ ZENGİN ETME ORGANİZASYONU OLMUŞ"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun görevine son verilmesiyle ilgili konuşan Altaylı, "Bizim Milli Takım, teknik direktörleri zengin etme organizasyonu olmuş. Türkiye Futbol Federasyonu değil, teknik direktörleri zengin etme organizasyonu... En fazla tazminatı Guus Hiddink aldı yanlış hatırlamıyorsam 9 milyon, hiçbir başarı değil tam aksine büyük başarısızlık bırakıp gitti. Şenol hoca, Fatih hoca başarılar bıraktı. 2002, 2008 turnuvaları çok başarılıydı. 2004'ten bu yana bir aşağı gidiş var ama bu sadece Milli Takım'la açıklanacak bir durum değil. Milli Takım'ın başarılı olduğu dönemlerde, takımlarımız da başarılıydı. 2002 öncesi Galatasaray'ın Avrupa şampiyonluğu var, 2008 öncesinde Fenerbahçe'nin parlak bir dönemi var. Bir veya iki kulüp takımı çok iyi olacak, Milli Takım da onun etrafında süslenecek. Bugün öyle bir durum yok. Kulüp takımların Avrupa'ya bir veya ikinci turda veda ederken Milli Takım'ın başarılı olması da beklenemez. Ama biz hiçbir şeyin nedenlerini tartışmıyor, sonuçlara çözüm bulmaya çalışılıyor. 'Neden bu haldeyiz?' diye sorulmuyor" yorumunda bulundu.

"HER LOBİ HER ZAMAN BAŞARIYA ULAŞMIYOR"

Aykut Kocaman'ın neden Milli Takım teknik direktörü olamadığı sorusunu yanıtlayan Altaylı, "Federasyon içerisinde de farklı lobiler var. Kocaman'ı isteyenler var istemeyenler var. Ama biliyorduk ki Milli Takım üzerinde siyasete yakın olduğu söylenen bazı isimler, Aykut Kocaman lehine lobi yapıyordu ancak her lobi her zaman başarıya ulaşmıyor" ifadelerini kullandı.

LUCESCU BAŞARISIZ MI OLDU?

Mircea Lucescu'nun Milli Takım performansını değerlendiren Altaylı, "Gideceğini de bildiği, kariyer olarak da rahat olduğu, umrunda olmadığı için tek faydası gençleştirmek oldu. Lucescu, benim gördüğüm en iyi hocalardan birisidir. Lucescu'ya kızmadan önce kulüplere dön 'Siz Avrupa'da ne yaptınız? Dünya futbolundaki sıralamanız ne?' de. Onların sıralaması, Milli Takım'ın sıralamasıdır" yorumunu yaptı.

ŞENOL GÜNEŞ-MİLLİ TAKIM YORUMU

Şenol Güneş'in Milli Takım'ın başına geçmesi durumu üzerine de konuşan Altaylı, "Çok fazla bir şey beklememek gerekiyor. Bunun bir tık üstü veya aşağısı olabilir. Burada bir nüve yok. Bir takımda beraber oynama alışkanlığı edinmiş 4-5 kişiyi Milli Takım'a banko yazamıyorsan... Arada gösteri maçı yapyıorlar ya oradan Messi, buradan Ronaldo... O takımlar herhangi bir ligde şampiyon olabilir mi? Sen iyi oyunculardan bir şey kuruyorsun ama bunların bir takım kurabilmesi mümkün mü? Bir takım için en azından bir nüvesi olacak. 4 adam Trabzon'dan geldi, Galatasaray'dan Fenerbahçe'den Beşiktaş'tan geldi... Onların yanına dizersin. Senin Milli Takım'a omurga olacak futbol takımın yok" dedi.

"FEDERASYONUMUZ YOĞURDU BOL BULMUŞ, BİR TARAFINA SÜRÜYOR"

Milli Takım'la ilgili konuşmayı sürdüren Altaylı, "Şaşkın ördek kıçın kıçın dalarmış' diye bir atasözü var. Bizim Federasyon da Milli Takım hocalığı konusunda şaşkın ördek misali ne yapacağını bilmez şekilde onu alıyor, bunu kovuyor, bunu kovuyor... Geriye kalan, hatırladığımız tek şey ödenen yüksek miktardaki tazminatlar... Gayet şahane bir şekilde tazminatları ödeyerek yolluyoruz. Federasyonumuz yoğurdu bol bulmuş, bir tarafına sürüyor" yorumunda bulundu.

BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU ARDA TURAN MI?

Altaylı, başarısızlığın sorumlusunun Arda Turan olup olmadığı şeklindeki soruyu "Bu işin kolaycılığı... İlla sonuca bakılıyor. Total bir altyapı meselesi bu. Arda Turan diyelim... Arda neden böyle bir adam oldu. Almanya'dan gelen Hamit Altıntop'un farkını görebildik mi? Senin altyapından gelen de Arda. Dünyada beş büyük kulüp denince akla gelenlerin o sıradaki en zirvedekine gidiyorsun. Ne yapıyor? Evde oturup konsol oyunu oynuyor. Özel uçaklarla gelen arkadaşlarınla eğleniyor, sabahlara kadar oyun oynuyor. Little Turkey... Arda başarısız olacak dedim, 'Kız arkadaşını bile Türkiye'den getirir' demiştim kızdılar. Annen yapmasın yemeğini, ver ayda 15 bin Euro maaş, İspanya'da aşçı yapsın. Eğlenmek mi istiyorsun, İspanyollarla parti ver, Türkiye'den gelen Acun ve arkadaşlarınla değil. Arda, kötü yetişiyor. Altyapılarımzı kötü. Futbolculara, futbol öğrettiğimiz kadar kültürel altyapısını vermediğimiz sürece gider gelirler. Ozan Kabak'tan umutluyum. Hakan Şükür öyle olmadı mı? Buradan gitti kebap yiyordu. 'Torinolu Şaban' dendi. Milan'a gitme fırsatı falan varken Torinolu Şaban olarak geri döndü. Posta güvercini gibiydi" şeklinde yanıtladı.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER