FENERBAHÇE

Ersun Yanal'dan Başakşehir'e gözdağı

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal'dan Başakşehir'e gözdağı

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal açıklamalarda bulundu. Yanal, Başakşehir maçıyla ilgili olarak, "Başakşehir maçı var, ligin zirvesini etkileyecek. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü göstermeliyiz" dedi.

"Takım olma sorununu aşmak istiyoruz"
"Çaykur Rizespor'u kutluyorum, iyi oynadılar. Bize gelince, Beşiktaş maçında iyi bir çıkış, takdir edilecek bir sonuç. Bunu üst üste oynamak ve özgüveni yükseltmek, takım olma sorununu aşmak istiyoruz. Kazanmak önemliydi."
 
"Fenerbahçe'nin birkaç haftaya daha farklı oynayacak gücü var. Tartışalacak bir çok şey var. Futbolun dışına çıkmak ve hakemleri tartışmak istemiyoruz. Rizespor da biz de tartışacağız. Hakem camiasında değişen şeyler var. Bizim ve rakiplerimiz için hakemler hatalar yapacak. Umarım en kısa zamanda kendi takımlarını toplarlar."
 
"3 günde 1 maç trafiğinde 2 kupada elendik"

Yanal, takım olma yolunda ne yaptıklarını, Çaykur Rizespor maçını ve genel durumu değerlendirdi. Fenerbahçe 3 puan aldı. Bu 3 puan sevindirici. Geçen hafta oynadığımız futbol ve mücadeleden sonraki keyif farklıydı ama kazanamamıştık üzüldük. Bu maçta kazandık, oyun olarak eleştiriye açığız. Ümraniyespor maçı sonrası başlayan 3 günde 1 maç trafiğinde 2 kupada elendik.
 
"Hedefimiz; kaybetmemek artık ligde"
Zor bir süreçti, sık maç oynayıp sürekli rotasyon yapmak, zaten takım olmakta zorluk çeken bir takımı yönlendirmek sıkıntımızdı. Şu anda tek kulvar kaldı. Elimizdeki oyunculardan 15-16'sını kullanacağız. Takım olma yolunda hedeflerimize gideceğiz. Hedefimiz; kaybetmemek artık ligde" dedi.
 
"Bu sene tren kaçtı ama seneye bu takım şampiyon olacak"
Tabelaya rağmen taraftarın göstermiş olduğu görüntü bambaşka bir şey. Oyuncularla da konuştuk. Bizim büyüklüğümüz buradan geliyor. Beşiktaş maçındaki manzarayı görünce, uzun yıllar konuşulur. Beşiktaş'ın da evindeki desibelleri, rekorları bellidir. Fenerbahçe taraftarı orada bastırdı. Bugün de destekledi. Büyüklüğümüz bu işte. Bu sene tren kaçtı ama seneye bu takım şampiyon olacak. Bu taraftara şampiyonlukla karşılık vereceğiz. Bunun başka mazereti olamaz. Fazlasıyla şampiyon olacağız. 
 
"Fenerbahçe kapanmaz, Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynar"
Transfer yaptığımız oyuncuların takıma katılış tarihlerini biliyorsunuz. Bunlar bu işin zorlukları. Zorlukların içinde takım yapıyoruz. Biz Zenit hariç 11'e 11 yenilmedik. 10 kişi maçlarda yenildik. Hakemler konusunda en sert geçişleri yaşadık. Biz de bu süreçte her antrenmanda taktik çalıştık, analiz yaptık, çekimlerle geri bildirim yaptık. Skorlarla birleştirmek oyunlarımızı etkiliyor. Sonucu alamadığınız kırılmalar oluyor. Bunlar uzun işler. 10 yıllık birikimli takımlar var. Rizespor kapanır koşar. Ama Fenerbahçe kapanmaz, Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynar. İçeride, deplasmanda fark etmez. Ben de bu mücadeleyi veriyorum. 
 
'Mutlu değilim'
Ersun Yanal, puan durumunun kendisini üzdüğünü söyledi. Kimsenin mutlu olmadığını aktaran Yanal, "Tabelaya bakıyorsunuz, mutlu değilim. Taraftar, oyuncu, camia mutlu değil. Takımın skoru elde ettiği anda kırılmaları var. Fenerbahçe'nin 1-2 maça ihtiryacı var. Beşiktaş maçında dönüş güzel. Şimdi galibiyet geldi. Böyle 1-2 maça daha ihtiyaç var. İyi şeyler olacak. Herkes görece kalitemizi. Bana sürpriz değil kırılma noktaları" ifadelerini kullandı.
 
'Farklı olacak'
Takım kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Ersun Yanal, çok çalıştıklarını söyledi. Dirar örneğinden yola çıkan tecrübeli hoca, "Dirar bundan 5-6 hafta önce kadro dışıydı, kimse konuşmuyordu. Şimdi farklı. Biz burada takım kurmaya çalışıyoruz. 10 maçımız kaldık. Takım uzun süre aradan sonra 1 gün izin yaptı. Haftaya da 1 gün izin var. Bu zorlu süreçte skor kötü, toparla, skor kötü toparla kolay değil. 
 
Şiddetli koşularda 7 bin 900'lere geldik. Koşmaya başladık. Yüzde 60, topla oynama becerisi arttı. Beşiktaş deplasmanında da yaptık bunu. Farklı bir Fenerbahçe olacak" yorumunu yaptı. 
 
Başakşehir mesajı
Ersun Yanal, gelecek hafta oynanacak kritik Başakşehir maçına da değindi. İddialı konuşan sarı-lacivertli teknik adam, "Başakşehir maçı var, ligin zirvesini etkileyecek. Biz Fenerbahçe'yiz damgamızı vurmak zorundayız.  Fenerbahçe'nin büyüklüğünü göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. 
 
Özel mesaj
Ersun Yanal, Ankaragücü taraftarlarını unutmadı. Yanal, "Ankaragücü taraftarlarının geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ankaragücü kulübüne ve acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi. 

Yorumlar 4 yorum
TREND HABERLER