BASKETBOL

Ergin Ataman Fenerbahçe ve Anadolu Efes itirafında bulundu

Anadolu Efes'teki başarılı kariyerinin ardından geçen sezonun sonunda Yunan ekibi Panathinaikos'a katılan Ergin Ataman, Fenerbahçe ve Anadolu Efes ile ilgili itiraf dolu açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman Fenerbahçe ve Anadolu Efes itirafında bulundu

Anadolu Efes'te imza attığı andan itibaren tarihi başarıları ardı ardına sıralayan Ergin Ataman, lacivert-beyazlılarla iki sezon üst üste EuroLeague şampiyonu unvanını kazandırdı.

Ergin Ataman, 1958'den bu yana farklı isimler altında düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda üst üste 2 kez şampiyon olan 8 başantrenörden biriydi. Ataman, lacivert-beyaz takımın başındayken Avrupa Ligi'ni üst üste kazanarak bu başarıyı 17 yıl sonra ilk kez gerçekleştiren isim oldu. Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2019 yılında EuroLeague'de final-four oynamayı başardı. Ayrıca, Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2018-219 ve 2020-2021 sezonlarında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Anadolu Efes, 2018 ve 2022'de Türkiye Kupası'nı, 2018, 2019 ve 2022'de ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala deneyimli koç, oldukça tartışılacak açıklamalar yaptı.

"HEYECAN VERİCİ BİR SEZON OLACAK"

Eurohoops'un haberine göre, bir Yunan televizyonuna konuşan Ergin Ataman, hedefleri hakkında şunları söyledi:

"Çok heyecanlıyım. Takımın tarihi inanılmaz, birçok başarıya sahip. Profesyonel ve büyük bir organizasyon var. Büyük bir taraftar kitlesi bulunuyor. Sadece salon içindekilerden bahsetmiyorum, tüm Atina'da taraftarlar var. Panathinaikos'u desteklemek için birçok insan heyecan duyuyor. Güçlü bir ekip kurduk, benim için heyecan verici bir sezon olacak."

OLYMPİAKOS'A GÖNDERME

Euroleague'de Final Four'a gitmek istediklerini belirten Ataman, ezeli rakipleri Olympiakos'a da meydan okudu:

"İki hedefimiz var. En büyük amacımız EuroLeague'de Final Four'a kalmak. O aşamaya geldiğinizde her şey mümkün olabilir. Elbette diğer takımlara da saygı duyuyorum. Bu sezonki kadrolara baktığımda en az 11-12 takımın Final Four'a yükselme şansı olduğunu görüyorum. Ancak bu takımlardan biri kesinlikle Panathinaikos olacak. Diğer tarafta ise Olympiakos'a karşı zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Son iki sezonda Yunanistan şampiyonu Olympiakos oldu. Biz de Olympiakos'un bu şampiyonluğunu elde etmek istiyoruz."

ANADOLU EFES - FENERBAHÇE DERBİSİNİ TERCİH ETMEDİ

Ardından Ataman’a “Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes derbisi mi, Olympiakos-Panathinaikos derbisi mi?” sorusu soruldu. Ergin Ataman da şu şekilde yanıt verdi:

“Panathinaikos-Olympiakos derbisi başka. Büyük bir derbi, iki tarafın da atmosferi muhteşem. İki büyük kulüp… Fenerbahçe ve Efes de büyük kulüpler fakat farklı bir tarz var. Efes taraftarları farklı. Geçmişte de gördüğüm üzere Olympiakos-Panathinaikos derbisi büyük bir derbi. El Clasico gibi.”

ANADOLU EFES'TE EUROLEAGUE'İ DOMİNE ETTİK

Anadolu Efes'teki başarılarından bahseden Ergin Ataman, yeni takımında da aynı başarıları yakalamak istediğinin altınızı çizerek "Efes’te beş yıl geçirdim ve orada her şeyi başardığıma inanıyorum. Geçen yıl çok iyi bir sezon değildi fakat ondan önceki dört sezon EuroLeague’i domine ettik. Şimdi önümde farklı bir görev var. Beş yıl önce Efes’e geldiğimde takım EuroLeague’in son sırasındaydı. Sonraki sezon final oynadık, ondan sonraki üç seneyi domine ettik. Şimdi ise Panathinaikos son iki sezonu EuroLeague’de kötü geçirmiş durumda. Benim için büyük bir sınav olacak. Herkesin bana inandığını görüyorum. Kulüpten ve başkandan bunu hissediyorum. Bu sebeple çok iyi, çok rekabetçi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Panathinaikos’u son sıralardan tarihinin hak ettiği gibi üst sıralara çıkarmak benim için de büyük bir sınav olacak." dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER