FENERBAHÇE

Devlet Ali Koç karşısında neden sessiz kalıyor? Olay yaratacak yazı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sürekli taraftarı galeyana getiren söylemlerine dikkat çeken Hıncal Uluç, Futbolda Şiddet Yasası'nı takmayan Koç'a devletin neden sessiz kaldığını sordu. Olay yazı...

Devlet Ali Koç karşısında neden sessiz kalıyor? Olay yaratacak yazı

Sabah Gazetesi'nin duayen yazarı Hıncal Uluç, bugün köşesinde kaleme aldığı yazıda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ortalığı geren ve spor kamuoyunda rahatsızlık uyandıran açıklamalarını irdeledi. Koç'un açıklamalarının 6222 sayılı Futbolda Şiddet Yasası'nı ihlal ettiği söyleyen Uluç, " İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından atanan "Özel Savcı"dan da henüz ses yok" dedi. İşte Hıncal Uluç'un o yazısı...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un, futbol dünyamıza, bir proje ve bir kampanya ile barış çağrısı yaptığı gün "Artık yeter!. Barış marış yok" diyen, "Fenerbahçe saldırı altında. Kör göze parmak saldırı olduğunda iş başa düşüyor" diye taraftarına açıkça savaş çağrısı yapan Ali Koç'a, itham ettiği Trabzon ve Galatasaray'dan sert cevaplar gelirken, sessizliğini koruyan tek kurum devlet oldu.

Koç'un, Fenerbahçe aleyhine çalıştığını iddia ettiği Federasyon'dan, "Zekeriya Alp yalan söylüyor. Bana madde madde hesap verdi ama ikna edemedi" dediği Merkez Hakem Komitesi'nden, "Devlet bütün kararlarını Trabzon için alıyor. Harcama limitleri, kredi ve faizlerde hep Trabzon destekleniyor. Devlete iş yapan büyük müteahhitlere Trabzon Stadı'nda localar aldırılıyor" dediği devlet makam ve kurumlarından ses çıkmadı.

Koç'un, Cumhurbaşkanlığı'nın "barış" çağrısına karşı alenen ve resmen savaş çığlıkları atmasına, 6222 sayılı Futbolda Şiddet Yasası ihlallerini izlemek üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından atanan "Özel Savcı"dan da henüz ses yok. Oysa en azından "İnceleme yapılmaktadır. Sonuç kamuoyuna açıklanacaktır" denebilirdi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç'un kulübüne saldırısına ayni sertlikte yanıt verdi.
"Bir kulüp başkanına, değerli bir camianın başkanına 'yalancısın' diyecek kadar basitliğe düşmem. O kadar basit olamam. Edebimi bilirim, edepsizce davranamam.

GALATASARAY BAŞKANI'NDAN AĞIR İTHAM

Benim bütün camialara derin saygım var ama bu lafla olmaz. Benim edebim böyle konuşmaya müsaade etmez" diyen Cengiz, "FETÖ'nün etkisi bittikten sonra kim kaç kez şampiyon olmuş, kim olamamış, ona da bakın" diye ağır bir imada bulundu. (İki kez Beşiktaş, iki kez de Galatasaray şampiyon oldular.)

Sen Anlat Karadeniz'in Nefes'i İrem Helvacıoğlu'nun ablası magazin dünyasını salladı! İrem Helvacıoğlu’nun ablası bakın kim çıktı!

Adriana Lima hakkındaki bu gerçeği ilk kez duyacaksınız! Eğer 'evet' deseydi şimdi...

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da, bakanları, devlet bankalarını ve teşkilatı Trabzon için çalışmakla suçlayan Koç için konuştu.
"Yıllarca hayatlarını örtülü, kapalı ve gizli icraatlarla sürdüren insanların bakış açıları bu. Bir bakanın, cumhurbaşkanının veya herhangi bir bürokratın, milletvekilinin, bir kulüple alakalı yaptığı herhangi bir işlem, dönüp paraya bağlanıyorsa... Bunlar belirli amaçlarla çıkarılmış söylentiler. 51 milyon deniyor bir de...

Bu söylentiyi ortaya atanlarla alakalı suç duyurusunda bulunduk. Ama devam eden süreçte bununla bağlantılı birtakım söylemler, beyanatlar verildiği zaman da bunun hangi amaçla ve kimler tarafından üretildiği, çok açık ve net olarak ortaya çıkıyor."

Koç'un saldırısı ile başlayan gerginlik ligin başlamasına günler kala artarak sürerken, tek olumlu haber, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan geldi. Bakan, yıllardan beri Meclis'te olup da bir türlü gündeme alınmayan Kulüpler Yasası'nın en kısa zamanda TBMM'de görüşüleceğini açıkladı.

Milyarlık şirketler haline gelen profesyonel kulüplerin hâlâ "Dernekler Yasası" ile yönetilmesi rezaleti, Kulüpler Yasası ile bitecek.
Yeni yasa ile, başkanlar ve yönetimler, kulüplerine verdikleri zarardan şahsen sorumlu olacaklar.

Kulüp başkanları özellikle bu sebepten yasanın Meclis'te görüşülmesini, yıllardır siyasi baskılarla engelliyorlar.

Yorumlar 17 yorum
TREND HABERLER