BASKETBOL

Derbi maçtan çarpıcı notlar

Fenerbahçe Ülker'in, özellikle son çeyrekteki etkili oyunuyla yendiği Galatasaray Medical Park maçından çarpıcı notlar..

Derbi maçtan çarpıcı notlar
Kendi taraftarı önünde çıktığı maçın üç periyotunda rakibine karşı üstünlük kuramayan sarı-lacivertliler, 11 sayı geriye düştüğü son periyotta önemli bir geri dönüşe imza atarak galip gelmesini bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, ligin 12. haftasında 9. galibiyetine ulaşırken, Galatasaray Medical Park ise ligdeki 3. yenilgisini aldı ve iki takımın puanları eşitlendi.

Maçın bitimiyle birlikte büyük coşku yaşayan sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını tribüne çağırarak kazanılan galibiyeti kutladılar.

Öte yandan, bu sezon ikinci kez karşı karşıya gelen iki ezeli rakipte gülen taraf Fenerbahçe Ülker olurken, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından ise 103-97'lik sonuçla Galatasaray Medical Park galip ayrılmıştı.

-Sahaya yabancı madde yağmuru-

Karşılaşmanın 3. çeyreğinde Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle maça ara verilmek zorunda kalındı.

Galatasaray Medical Park'ın 57-48 önde olduğu ve mola aldığı anda tribünlerden bir anda yabancı maddeler atılmaya başlanırken, özellikle sarı-kırmızılı oyuncuların olduğu bölüme atılan maddeler nedeniyle sporcular zor anlar yaşadı.

Galatasaray Medical Park oyuncularının bir kısmı soyunma odasına gitmek için içeri kaçarlarken, teknik heyetin uyarıları üzerine bu oyuncular tekrar geri gelerek ortamın yatışmasını bekledi.

Hakemlerin soyunma odasına gitmelerinin ardından salonda uyarı anonsları yapılarak, tekrarlanması halinde salonun boşaltılacağı duyuruldu.

Yaşananlar nedeniyle verilen aranın ardından tekrar maça dönülmesi yaklaşık 20 dakika sürdü.

Öte yandan, atılan yabancı maddelerden basın mensupları da etkilendi ve bazı gazetecilerin bilgisayarları hasar gördü.

Ayrıca, maçın sona ermesinin ardından da sahaya yabancı maddeler ve sis bombaları atıldı.

-Salon sigara dumanına boğuldu-[page_end]

Kapalı mekanlarda ve özellikle spor alanlardaki sigara yasağına rağmen, derbi maçın devre arasında Sinan Erdem Spor Salonu yoğun bir dumanla kaplandı.

Karşılaşmanın ilk yarısının bitmesinin ardından çok sayıda taraftarın salon içinde sigara içmesi dikkat çekerken, 15 bine yakın izleyicinin yer aldığı salonda sigara dumanından nefes almakta güçlük çekildi.

-Oğuz Savaş, ligde 2 bin sayıyı geçti-

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş, Galatasaray Medical Park karşılaşmasında, lig kariyerinde 2 bin sayı barajını aştı.

Derbi maç öncesi lig kariyerinde 1989 sayısı bulunan Oğuz Savaş, bu karşılaşmada da 14 sayı üreterek ligdeki toplam sayısını 2003'e yükseltti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER