DÜNYADAN FUTBOL

Cenk Tosun'dan bomba itiraf!

Devre arasında Beşiktaş'tan Everton'a rekor bir bonservis bedeliyle transfer olan Cenk Tosun, takımının resmi internet sitesine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cenk Tosun'dan bomba itiraf!

Ocak ayı transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a rekor bir bedelle transfer olan Cenk Tosun, takımının resmi internet sitesine özel bir mülakat verdi.

Milli futbolcu, röportajda Türkiye ile Almanya arasındaki seçim sürecinden Everton'da son haftalarda gösterdiği performansa kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

"İYİ FUTBOLCU OLMAK YETMEZ" : "İyi futbolcu olmanın yeterli olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Futbolculuğumun yanı sıra iyi bir insan olmak için de çalışıyorum." diyen Tosun, Everton'daki ilk haftalarına ilişkinse şu açıklamaları yaptı:

"Yeni bir lige adapte olabilmek benim için zor oldu. Zira Premier Lig'de tamamı ile farklı tarzda bir futbol oynanıyor. Burada oyun, daha hızlı ve daha sert.

Benim için bir başka zorluksa transferimin sezon devam ederken gerçekleşmesiydi. Bu yüzden devre arasında sadece 7-8 gün dinlenebildim."

"DAHA İYİ OLACAĞIM" : Everton'a ilk geldiğinde yeteri kadar idman yapamadığını söyleyen golcü futbolcu, "Bu durum, formumu da olumsuz yönde etkiledi fakat tekrardan en iyi seviyeme dönmeyi başardım. " ifadelerini kullandı.

Özellikle son 2-3 haftada çok iyi bir performans sergilediğinin altını çizen Cenk, "Everton'a büyük umutlarla geldim ve çok şanslıyım ki teknik ekip bana performansımı yükseltebilme şansı tanıdı. Artık alışma sürecini atlattım ve umuyorum ki gelecek haftalarda takımım adına daha faydalı olacağım." şeklinde konuştu.

NEDEN TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ? : Beşiktaş'ın eski golcüsü, röportajda Almanya yerine neden Türkiye'yi seçtiği konusuna da açıklık getirdi.

"Vatanseverlik, ailemizin en temel değerlerindendir." diyen Tosun, "Maçlardan önce milli marşımız çalındığında tüylerim hep diken diken olur. Bu yüzden Türkiye seçimi benim için çok kolay oldu." yorumunu yaptı.

14 NUMARANIN NEDENİ THIERRY HENRY : Everton'da 14 numaralı formayı giyen milli oyuncu, forma numarasıyla ilgili olaraksa şu açıklamalarda bulundu:

"Seamus Coleman zaten 23 numarayı giyiyordu. Bu yüzden bu numarayı seçemezdim. Sonrasında dikkatimi 14 numaraya çevirdim. Bu numarayı daha önce Thierry Henry gibi bir yıldız giyiyordu. Dolayısıyla ben de 14'te karar kıldım."

Beşiktaş'tan Portekiz'e çıkarma

Yorumlar
TREND HABERLER