SÜPER LİG

Çaykur Rizespor Galatasaray maçının tekrarını istiyor

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal'dan TFF'ye flaş başvuru! Başkan Hasan Kartal Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynadıkları maçın tekrarı için TFF'ye başvuracağını ifade etti.

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]
Çaykur Rizespor Galatasaray maçının tekrarını istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Galatasaray galibiyeti uzatma dakikalarında Mbaye Diagne'nin attığı 2 golle aldı ve karşılaşmayı 3-2 kazandı. 

Ancak bu galibiyete Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan itiraz geldi.

Hasan Kartal dün düzenlediği basın toplantısında, "Bu hakemlerin Rizespor'a neye mal olduğunu düşünmeden karar verdiğinden son derece eminiz. İnşallah TFF bu hataları düzeltir. 1-2 kural hatasının da olduğu söyleniyor. Bunları incelettiriyoruz. Gerçekten bir kural hatası varsa toplantı yapıp ne yapabileceğimizi düşüneceğiz. Galatasaray camiası bizim bu açıklamalarımızdan rahatsız olmasın. Bizim kimseyle problemimiz yok. Bizim amacımız Rizespor'un haklarını korumak. Kural hatasının olduğunu yavaş yavaş idrak ediyoruz. Rizespor'un hakkını korumak ve maçın tekrarı için TFF'ye başvuracağız" dedi.
 
TÜRKİYE'NİN YÜZDE 90'I BİZİMLE HEMFİKİR

Karşılaşmanın ardından sarf ettiği "Silahım olsa vururdum" sözüne de açıklık getiren Kartal, "O espri ile yapılan bir söylem. Bu insanlar beni katil eder söylemi bizim dilimizde var. Bizim silahla ne işimiz var. Biz spor kulübü başkanıyız. Taraftarlar serzenişte bulunuyor 'Neden takımın hakkını korumuyorsun' diye. Doğrudan tarafız, yanlışı desteklemenin manası yok. Türkiye'nin yüzde 90'ı bizimle hemfikir. Kırmızı kart kesinlikle değil. İlk penaltı kesinlikle penaltı değil" diye konuştu.
 
KURAL NE DiYOR?

IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.
 
BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Çaykur Rizespor Kulübü ‘kural hatası' iddiasıyla TFF'ye başvurursa, konu önce MHK tarafından görüşülür. MHK ‘kural hatası var' şeklinde görüş bildirirse, TFF Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak maçın tekrar oynanıp oynanmayacağını karar verir.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER