BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın yeni başkanı Fikret Orman oldu

Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu..Beşiktaş Seçimli Olağan Genel kongresi yapıldı ve iki başkan adayı için kullanılan oylar sayıldı. Oy verme hakkı olan 14.200 üyeden 4899’u oy kullandı ve Fikret Orman 5. kez Beşiktaş Kulübü Başkanı oldu.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Beşiktaş'ın yeni başkanı Fikret Orman oldu

Beşiktaş’ta gerçekleşen Seçimli Olağan Genel Kurul’da sona gelindi. Toplam 14.200 üyeden 4899’u, bugün oy sandıklarının başına gelerek adaylar Fikret Orman veya Hürser Tekinoktay arasından tercihini yaptı. Fikret Orman, bir kez daha Beşiktaş Başkanı seçildi.

Başkan Orman oyunu kullandı
 
Orman, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen  kongrede 1 numaralı sandıkta oy verdi. Genel kurulda bazı grupların, Beşiktaş kongre üyesi ama farklı takım taraftarı olduğunu iddia ettikleri kişilere tepki göstermesi üzerine gerginlik  yaşandı. Üyeler, başka takım taraftarı olduğunu iddia ettikleri kişilerin oy  vermek için sıraya girmesine büyük tepki gösterdi. Karşı grubun da buna karşılık  vermesi üzerine gerginlik büyüdü.
 
Bu kişilerin oy vermesinin engellenmek istenmesi üzerine, emniyet  güçleri önlem aldı. Kongre divan başkanı Atıf Keçeci de bu kişilerle kısa süre  görüştü. Üyelerin tepki gösterdiği kişiler, emniyet mensupları eşliğinde oy  kullanmadan dışarı çıkarıldı ve gerginlik sonlandı.

İlk olarak Hürser Tekinoktay konuştu
 
Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’da oy kullanma işlemi öncesinde konuşan Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, ekibini tanıtırken, projeleriyle ilgili de bilgi verdi.
 
Göreve gelmeleri halinde özellikle altyapıya yapılacak olan Tekinoktay, projelerinin içinde inşaat olmadığını belirterek, “Biz spor kulübüyüz. AVM yapmak ya da Bolu Gerede’de kamp tesisi yapmak bizim işimiz değil. Lazio’yla Chelsea’yle yapacağımız maçlarla lige hazırlanmamız gerekiyor. Profesyonel ekibimizle de 10 milyona futbolcu almayacağız, 250 bine futbolcu alıp parlatıp büyük paralara biz satacağız” dedi. Tekinoktay, Sportif Direktörlük konusunda da Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden John Benjamin Toshack’la anlaştıklarını söyledi. Kombine kart sahiplerinin kulübe üye olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Tekinoktay, “Beşiktaş’ın dinamiği taraftarıdır. Kombine kart sahibi olanların hemen kongre üyesi yapılması gerekiyor. Hedeflerimizden birisi budur. Barcelona, Benfica, Bayern Münih kulüplerinin kongre üye sayısı 200 binin üzerinde. Portekiz nüfusundan daha fazla taraftarı olan bir kulübüz, Benfica’dan daha az üyemiz var. İlk 3 yılda 100 bin üye sayısına, ikinci 3 yılda ise 200 bin bandını geçip bu anlamda 4 büyük kulüpten birisi olması gerekiyor Beşiktaş’ın. Bunun ticari geri dönüşü de var. İyi bir reklam kampanyasıyla kulübe çok önemli bir geri dönüş sağlanabilir” diye konuştu. 

“Bizim dönemimizde kimse kulübe fatura kesemez” 
 
Beşiktaş’ın özellikle masada hakkının yendiğini söyleyen Tekinoktay, “Biz şerefiyle oynayan ve hakkıyla kazanan bir takımız. Kaybederken de hakkımızla kaybeden bir takımız ama masa başında kaybeden bir takım olmayacağız. Bizim dönemimizde kimse fikstürü bizden önce düzenleyemez, bizim dönemimizde emekliliği gelmiş olan hakemleri kimse bizim maçlarımıza gönderemez. Beşiktaş’ın hakkı masada yenmeyecek. Fikret Orman kazanırsa, ben kendisinin her zaman destekçisiyim ve eğer bu kavganın içinde olacaksa ve bana ne görev verirse, ben bu kavganın içinde olurum. Bizim yönetim kurulumuzda kimse kendi kulübüne fatura kesemez ve kesemeyecektir” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 204 üye, 20 sandıkta oy  kullanabilecek. Fikret Orman beyaz, Hürser Tekinoktay ise sarı renkli zarfla  genel kurulda başkanlık yarışı verecek.
 
Ayrıca, genel kurulda denetim, disiplin ile seçme ve sicil  kurullarında da seçim olacak. Seçme ve sicil kurulunda 3, denetim ile disiplin  kurullarında ise ikişer liste seçime girecek. 

Fikret Orman'ın açıklamaları

Tekinoktay'ın ardından söz alan Fikret Orman, "Hocanın ekibini tanıtması normal. Bunun zaman alması da normal. Bugün Pazar. Güzel bir gün kongre olsun. Herkese kolay gelsin. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Fikret Orman'ın listesi
 
Fikret Orman'ın yönetim kurulu aday listesinde şu isimler yer alıyor:
 
Asıl üyeler: Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay,  Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre
 
Yedek üyeler: Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Melih  Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu
 
Hürser Tekinoktay'ın listesi
 
Hürser Tekinoktay'ın yönetim kurulu aday listesi ise şu isimlerden  oluştu:
 
Asıl üyeler: Tamer Mert, Emre Esen, Yağmur Sağnak, Levon Kamer  Dökmeciyan, Ercan Özcan, Nilay Yılmaz, Mehmet Bilal Özokur, Ersan Aksoylu
 
Yedek üyeler: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Engin  Bayraktutan, Mehmet Serkan Ergin

Yorumlar
TREND HABERLER