DİĞER HABERLER

Burak Yılmaz sözleriyle Çin'de gündem oldu

Beşiktaş'ta forma giyen Burak Yılmaz, Çinliler hakkında söylediği sözler yüzünden Çin'de gündem oldu. Burak Yılmaz daha önce Beijing Guan takımında oynamıştı. Şimdi ise Çinliler hakkında söylediği sözler ülke basınında yer aldı.

Burak Yılmaz sözleriyle Çin'de gündem oldu

Bir zamanlar Çin'in Beijing Guan takımında forma giyen, şimdi ise Beşiktaş'ta futbol hayatına devam eden Burak Yılmaz gündem oldu.

Burak Yılmaz Çinliler hakkında söylediği sözler yüzünden Çin basınında büyük tepki topladı.

Burak Yılmaz ne demişti?

Burak Yılmaz "Çin'de neler yeniyor neler. Çok enteresan şeyler yeniyor. Ben bir gün çok merak ettiğim için onların pazarına gitmiş, pazarda gördüklerimden sonra gerçekten şok olmuştum" dedi ve "Oradan öyle hastalıkların çıkması çok normal. Orada yaşamış bir insan olarak Çin'den daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum. Çünkü ne yediğinin sınırı yok. Hatta onların restoranları var. Köpek restoranı gibi şeyler var. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey olarak kalıyor. Ama onlar da öyle görmüş, öyle yaşıyorlar, kültürleri bu." şeklinde sözlerine ekleme yapmıştı.

Çin, Burak Yılmaz'ı konuşuyor

Çin'in Sina internet sitesi, Burak Yılmaz'ın sarf ettiği sözleri "Beijing Guoan'ın eski oyuncusu, Çinliler'in yemekte sınırı olmadığını söyledi", Sohu internet sitesi ise "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Çin hakkında kötü şeyler söyledi" satırlarını başlıklarında kullandılar.

Eleştiri okları Burak Yılmaz'da

South China Morning Post gazetesinde haber, "Burak Yılmaz, Çin pazarlarında gördükleri karşısında şok olmuş" başlığıyla yayınlandı. Haberde, Yılmaz'ın sözlerinin Çin'deki Sina Sports portalında pazar günü en çok okunan haberlerden olduğu ve buna yapılan okuyucu yorumlarında bu sözler nedeniyle eleştirildiği bilgisi verildi.

Goal.com'un Çince edisyonunda ise Beşiktaşlı futbolcunun sarf ettiği sözler için "Çinli futbolseverlerde tartışma başlattı" ifadeleri kullanıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER