BEŞİKTAŞ

Burak Yılmaz Beşiktaş'ın dertlerini bitirdi

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna dahil ettiği Burak Yılmaz, siyah-beyazlı takımın ilk yarıda santrfor bölgesinde yaşadığı sıkıntıyı bitirdi.

Burak Yılmaz Beşiktaş'ın dertlerini bitirdi

Sezon başından itibaren gol yollarında büyük sıkıntı çeken  siyah-beyazlı ekip, Burak Yılmaz'ın kadroya dahil olmasıyla sezonun ikinci  yarısında daha etkili bir oyun sergilemeyi başardı.
 
Trabzonspor'dan transfer edilen Burak Yılmaz, siyah-beyazlı formayla  10 maça çıkıp 8 gol attı. 33 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş'ta kısa sürede attığı 8  golle siyah-beyazlı ekipte görev alan diğer santrforlar Vagner Love, Alvaro  Negredo, Mustafa Pektemek, Cyle Larin ve Güven Yalçın'ı geçmeyi başardı.
 
Beşiktaş'taki 10 maçta toplam 823 dakika görev alan Burak Yılmaz,  102,8 dakikada bir gole katkı yaptı.
 
Vagner Love ve Negredo'yu geçti
Burak Yılmaz, siyah-beyazlı ekibin verim alamadığı ve sezon içinde  yollarını ayırdığı Vagner Love ile Alvaro Negredo'yu da geride bırakmayı başardı.
 
Beşiktaş'a transfer olmalarından itibaren en tartışılan iki isim olan  oyunculardan Vagner Love, 16 maçta toplam 765 dakika süre alıp 7 kez fileleri  havalandırabildi. İlk yarının bitmesinin ardından takımdan ayrılan Vagner Love,  109,2 dakikada bir gole katkıda bulunabildi.
 
Siyah-beyazlı ekibin sezon başındaki ilk maçların ardından gönderdiği  Negredo ise 6 karşılaşmada şans bulup 372 dakika sahada kaldı. 3 kez gol sevinci  yaşayabilen İspanyol futbolcu, 124 dakikada bir fileleri havalandırabildi.
 
Mustafa Pektemek 5 gol atabildi
Teknik direktör Şenol Güneş'in yaşanan sıkıntı sırasında denediği  santrforlardan Mustafa Pektemek, oynadığı 17 karşılaşmada 5 gol kaydedebildi.
 
Ligde ve Avrupa'da olmak üzere 880 dakika süre alan Mustafa Pektemek,  176 dakikada bir gol atabildi. Mustafa, özellikle Burak Yılmaz'ın transferinin  ardından tamamen gözden düştü ve kadroya girmekte zorlanmaya başladı.
 
Gençleri de geride bıraktı
Burak Yılmaz, siyah-beyazlı ekibin genç santrforları Cyle Larin ile  Güven Yalçın'ı da geride bıraktı. Kanadalı Larin, lig ve Avrupa maçları olmak üzere 21 karşılaşmada 935  dakika süre almasına rağmen 4 golde kaldı. Larin, 233,7 dakikada bir takımına gol  katkısı yapabildi.

Yorumlar
TREND HABERLER