BASKETBOL

Bir şike operasyonu da basketbola!

Şike savcısı Mehmet Berk istedi, MASAK kulüpleri inceleyip özellikle lokavtla gelen NBA yıldızlarının transferiyle ilgili hesaplardaki tutarsızlıkları belgeledi..

Bir şike operasyonu da basketbola!
Futbolda şike iddiaları üzerine yürütülen soruşturma, sezon başında Türkiye'ye gelen NBA yıldızlarının transferindeki kara para aklama iddialarını da içine aldı.

Savcı Mehmet Berk'in talebi üzerine Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), öncelikle 1. Lig basketbol takımlarının hesap hareketlerini inceledi. Savcı Berk, alınan ifadeleri ve elde edilen bilgileri de Türkiye Basketbol Federasyonu'na gönderdi. MASAK, Savcı Berk'e yüksek bedelli transferlerden, kulüplerin harcamalarına ve kara para aklama yöntemlerine kadar çok sayıda bilgi içeren rapor gönderdi.

Özellikle NBA'de yaşanan lokavt kararının ardından ülkemize gelen yıldızların transferleri mercek altına alındı. Kulüplerin hesabından çıkan miktar ile oyunculara ödenen rakam arasındaki tutarı kontrol eden uzmanların bazı hesap hareketlerinde tutarsızlıklar tespit ettiği belirtiliyor. 

Bu konuda kulüplerden detaylı bilgi istendi. Başta basketbol olmak üzere iddia ve bahis oyunlarındaki usulsüzlükler de MASAK raporunda ayrıntılı olarak anlatıldı. Savcı Berk'in bazı kulüplere idari para cezası verebileceği ya da soruşturma başlatabileceği iddia edildi.

 

BÜLENT CEYHAN / AHT

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER