FUTBOL

Başakşehir için tek yürek olma zamanı!

Avrupa’daki tek temsilcimiz Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi Son 32’de Sporting’in konuğu oluyor. Turuncu lacivertlilerin alacağı sonuç ülkemiz açısından büyük önem arz ediyor.

Başakşehir için tek yürek olma zamanı!

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında deplasmanda Portekiz’in Sporting CP takımı ile karşılaşacak olan İstanbul Başakşehir, Portekiz’den avantajlı bir skorla dönüp tur kapısını aralamak istiyor.

Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi´nde gruptan çıkma başarısı gösteren Başakşehir, son 32 turunda yarın saat 20.55’te güçlü rakibine konuk olacak. Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanacak olan mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu´ndan Anthony Taylor yönetecek.

Temsilcimiz Başakşehir’de kritik mücadele öncesinde Brezilyalı oyuncu Robinho ve Mehmet Topal dışında eksik bir oyuncu bulunmuyor.

Rakipte önemli eksikler

Sporting’de Başakşehir maçı öncesinde önemli eksikler bulunuyor. Portekiz ekibinde kaleci Renan Ribeiro, savunma oyuncusu Jeremy Mathieu ve takımın en golcü isimlerinden biri olan Luiz Phellype’nin sakatlıkları bulunuyor. Bu üç oyuncu, Portekiz ekibinin antrenmanında yer almazken Başakşehir mücadelesinde forma giymeleri beklenmiyor.

En önemli yıldızı gitti

Portekiz Ligi’nde lider Benfica’nın 18 puan gerisinde 36 puanda 4. sırada yer alan Sporting, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet 2 beraberlik alarak 12 puan topladı ve grubunu 2. sırada tamamladı. İç sahada oynadığı 3 maçı da kazanan Portekiz ekibi, bu maçlarda 7 gol atarken kalesinde sadece 1 gol gördü.

Takımın en önemli oyuncusu olarak gösterilen Bruno Fernandes´i ara transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’a satan Portekiz temsilcisi, Slovan Bratislava’dan Andraz Sporar’ı kadrosuna kattı.

Muhtemel 11’ler:

Sporting: Maximiano, Acuna, Coates, Neto, Ilori, Ristovski, Camacho, Battaglia, Wendel, Cabral, Sporar (T.D.: Silas)

Başakşehir: Mert, Caiçara, Skertel, Epureanu, Clichy, Mahmut, Azubuike, Visca, İrfan Can, Demba Ba, Crivelli (T.D.: Okan Buruk)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER