SPOR MEDYASI

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu! 'Galatasaray adına utanıyorum!'

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye’deki futbol gündeminin 1 numaralı konusu olan sarı-lacivertlilerin 28 şampiyonluk talebi hakkında konuştu.

Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu! 'Galatasaray adına utanıyorum!'

2018’in Haziran ayında 20 yıllık başkanlık görevini seçimli genel kurulda Ali Koç’a bırakan Aziz Yıldırım, “Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe’nin kendisiyim. Fenerbahçe’ye savaş açmak yanlıştır ve aptallıktır. Bu savaşı açarsanız kaybedersiniz. Bugün Galatasaray TV’yi izlerken Galatasaray adına utandım” dedi.

Fenerbahçe’nin efsane başkanlarından Aziz Yıldırım’ın A Spor’a yaptığı açıklamaları şu şekilde:

3 senedir susuyorum ama artık konuşmam gerekti. Çünkü Galatasaray Kulübü Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe’ye savaş açma yoluna gitti. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe’nin kendisiyim. Ben Fenerbahçe için hapis yattım.

AZİZ YILDIRIM: ONLARIN ZEKALARI YETMİYOR

59’dan bu yana Beşiktaş’ın iki şampiyonluğu sığmıyor dedim. Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğunu 2017’deki konuşmamda söyledim. Galatasaray’ın burada yapması gereken bu parayı Fenerbahçe alsın mı almasın mı kavgası yapması lazım. Yoksa Fenerbahçe şampiyon olmuşsa bunların müracaatını yapıyorsun, federasyon da tabii ki bunu tasdik edecekler. Buradaki ince nokta aradaki fark şampiyonluğu getirip de yayın haklarından alacak mı almayacak mı? Galatasaray’ın itiraz etmesi gereken budur. Onların zekaları yetmiyor. İnce nokta, eski şampiyonluk yayın hakkından pay alınacak mı? Galatasaray buna itiraz etmeli. 2014’te, TFF’ye müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Bunu kongrede söylüyorum. Kaba olarak düşünürsen, benim zekamı ölçemediğin için, anlamıyorlar. 2 şampiyonluk sığmıyor diyorum, niye diyorum, yayın payı hakkında diyorum. 2014’te çalışmayı başlattık. Reddedilme olsa ben bu hazırlığı yapar mıyım? Yalan söylüyorlar, yalan.

“MÜRACAAT ETMEDİM, RET FALAN YOK”

Bu şampiyonluk konusunda ben yayın hakları için itiraz ettim. Bugün Türker Aslan’ı dinledim, ‘Biz karar verdik. Müracaat reddedildi’ diyor. Yalan söylüyorlar. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Ret falan yok. Hafızalarında geçmiş yok. Sen Beşiktaş adına nasıl karar verdin? Zaten benim konuşmam 2017’de. Bursa’nın şampiyonluğundan da bahsettim.

“FETÖ GİBİ KONUŞMAMI KESMİŞLER”

Bugün Galatasaray TV’yi izlerken Galatasaray adına utandım. Montaj yapıp, FETÖ’nün yaptığı gibi konuşmamı kesip doğramışlar sonra da ‘Aziz Yıldırım böyle böyle dedi’ diyorlar. Beni içeriye çekmesinler… Ben Fenerbahçe’nin haklı olduğu tüm davalarda Fenerbahçe’nin yanındayım. Bunu Galatasaray camiasını kafasına soksun.

“YOLSUZLUK MU YAPTIM? ŞİKE Mİ YAPTIM?”

Galatasaray şampiyon olsun diye dua eden adamı biliyoruz. Fetullah Gülen’in kimin şampiyon olması için dua ettiği ortadadır. Kamuoyu biliyor. Ben bunlarla Türkiye’de mücadele eden ilk kişiyim. Ben ve yönetici arkadaşlarım… Yolsuzluk mu yaptım? Şike mi yaptım? Hayır! Hepsi tespitli… Bu ülkeyi ele geçirmek için FETÖ operasyon yapmıştır. Şike davası, Casusluk, Ergenekon, Balyoz ile bu ülkeyi ele geçirmek istediler.

“MAHKEME BİLE TESCİLLEDİ”

Ben ‘Fenerbahçe şike yapmadı’ diyorum. Ama ‘Galatasaray şike yaptı’ diyorum. Bu ülkeye şikeyi Galatasaray getirmiştir. 8-0’ları unutmadık. Galatasaray beni mahkemeye verdi. Bunu ilk kez söylüyorum. Mahkeme karar verdi, benim açıklamalarımda suç olmadığını belirttiler. Mahkeme bile tescilledi. Mahkeme kararı bile burada…

Bir diğer konu da Fenerbahçe Cumhuriyeti… Biz bunu sporun cumhuriyeti olarak söyledik. Bu ülke tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’dir. Fenerbahçeliler bölünmesinler. İdare edenler de akıllı strateji uygulasınlar ve çalışsınlar. Onlara mesajım bu…

FENERBAHÇE KULÜBÜ’DEN AZİZ YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

Fenerbahçe Kulübü, Aziz Yıldırım’ın röportajından sonra resmi siteden bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler, 1959 yılı öncesi şampiyonluklar konusunda destek veren Yıldırım’a teşekkür etti. Fenerbahçe’den yapılan açıklama şöyle;

“Bugün bir televizyon kanalına bağlanarak Fenerbahçe'mizin 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda başlattığı haklı mücadelesinde yanımızda olan, Fenerbahçe'ye desteğini ortaya koyan Sayın Başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte; Sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu önemli açıklamalarında 1998-2018 yılları arasında kulübümüzde başkanlık yaptığı dönemde Kulübümüzün Türkiye Futbol Federasyonu'na, Kurullarına ve hiçbir kuruma bu konu ile ilgili bir başvurusu olmadığını bir kez daha vurgulamış ve yalanlarla kamuoyunu meşgul edenlerin karşısında gerçekleri ortaya koymuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu süreçte ilgililere ve tüm kamuoyuna çağrımız; ülkemizin, Türk futbolunun tarihinin, kulüplerin emeklerinin, efsanelerimizin izlerinin, birileri istiyor diye gerçek dışı sebeplerle yok sayılmasının önüne geçilmesi adına gereken iradenin ortaya konmasıdır.”

Yorumlar