BASKETBOL

Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu

Fenerbahçe Ülker'in Litvanyalı yıldızı Linas Kleiza, Euroleague'in en fazla kazanan oyuncusu ünvanına sahip oldu.

Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu - Sayfa 1

NBA'de forma giyen 500'e yakın oyuncuların hepsinin kazançlarını, kulüplerin yılda oyuncularına ödedikleri toplam ücretlerin ne olduğu gibi bilgilere ulaşmak için internette iki 'tık' yapmanız yeterli olabilecekken, okyanusun bu tarafına geçtiğinizde anlaşılmaz bir ketumlukla karşılaşırsınız.

Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu - Sayfa 2

Totemspor yazarı Mete Aktaş'în haberine göre; Avrupa'daki oyuncuların yıllık kazançlarını, kulüplerin yıllık bütçelerini öğrenmek için ancak birilerinin bu bilgileri medyaya ve sanal ortama sızdırmasını beklersiniz. Bu sezonki sızdırmaları kimler yaptı bilmiyorum ancak Rus spor portalı sovsport.ru geçtiğimiz günlerde Avrupa'nın en çok kazanan basketbolcularıyla ilgili kapsamlı bir liste yayınladı.

Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu - Sayfa 3

Sezon başından beri farklı kaynaklardan aldıkları istihbaratlara dayandırarak hazırladıkları bu 40 kişilik listenin zirvesinde ise tanıdık bir isim var. Fenerbahçe Ülker'in sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği, şu ana kadar inişli çıkışlı performanslarla hala jürinin değerlendirmesinde olan Litvanyalı forveti Linas Kleiza. Kleiza yıllık 3.300.000 euroluk ücreti ile Avrupa basketbolunun en çok kazanan oyuncusu olarak tepeye oturmuş durumda…

Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu - Sayfa 4

İlk 10 sıranın Rusya basketbolunun devi CSKA Moskova'nın oyuncularıyla domine edildiği listede kırmızı-mavililer dışında Katalan ekibi Barcelona'nın da ilk 20'ye 7 oyuncu ile girdiğini görüyoruz.