DÜNYADAN FUTBOL

Avrupa kulüplerinden FIFA’ya boykot tehdidi

Avrupa Kulüpler Birliği, FIFA’nın 2021’den itibaren uygulamaya koymaya hazırlandığı yeni lig planına karşı çıktı, bu tarihte uygulanmasına karar verildiği takdirde boykot edeceklerini duyurdu.

Avrupa kulüplerinden FIFA’ya boykot tehdidi

FIFA, Kulüpler Dünya Kupası’nı elden geçirerek buradan yeni bir lig yaratmayı planlıyor. Sönük bir turnuva olarak devam eden bu organizasyonu, 24 takımdan oluşacak bir çeşit dünya şampiyonlar ligi formatına büründürmek isteyen dünya futbolunun patronları, son olarak bunu 2021’den geçerli olmak üzere hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 
Ancak bu plana Avrupa’dan tepki geldi. Kıta futbolunda UEFA’nın en önemli ortağı olan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), bunu kabul etmeyeceklerini, yeni ligin uygulamasının 2024 sonrasına bırakılmasını talep etti. Birlik, yeni ligin FIFA tarafından onanması durumunda dahi kendilerinin buna iştirak etmeyeceğini duyurarak boykot edeceklerini açıkladı. 
 
FIFA’nın gündemindeki en önemli konulardan bir tanesi olan bu yeni lig için, yine birlik tarafından 2021’den itibaren pilot şekilde uygulamaya konulması teklifi verildi. Avrupa kulüpler birliği özetle, 2024’e kadar geçerli olacak üzerinde uzlaşılmış uluslar arası maç takviminin değişmesini istemiyor. ECA’nın bu ifadeleri, altında üye federasyonlarının ve kulüplerin imzası olan bir mektupla duyurduğu belirtildi.   

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER