DİĞER HABERLER

Avni Yıldırım Erdoğan'ın o sözünü tüm ABD'lilere ezberletti

Dünya şampiyonluğunu hakem kararlarıyla kaybeden Türk boksör Avni Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Sivaslılar buluşmasında bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Avni Yıldırım Erdoğan'ın o sözünü tüm ABD'lilere ezberletti

WBC Süper Orta Sıklet Dünya Şampiyonluk Unvan maçında ABD'li boksör Anthony Dirrel ile karşılaşan ve haksızlığa uğradığını söyleyen Avni Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Sivaslılar buluşmasında bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen diyalogdan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Sivaslılar buluşmasında boksör Avni Yıldırım ile bir araya geldi. Dünya şampiyonluğunu hakem kararlarıyla kaybeden Yıldırım, Erdoğan ile diyaloğunu şöyle anlattı: 

"Başkan bana 'Hakkını yediler, rövanş gelecek mi?' diye sordu. Ben de 'Evet olacak ama bu sefer işi şansa bırakmayacağım' diye cevap verdim."

''Başkanımızın sözünü herkese ezberlettim''

Sabah'ta yer alan habere göre; Boksör Avni Yıldırım, "Başkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünü ABD'de herkese ezberlettim. Reis'in spora verdiği desteği iyi biliyorum. Beni Külliye'ye davet etti" dedi.

Neler yaşanmıştı?

WBC Süper Orta Sıklet Dünya Şampiyonluk Unvan maçında ABD'li boksör Anthony Dirrel’in kaşının açılması sonucu 10. raund sonrası puanlama sistemiyle mücadeleyi 96-94 ABD’li boksörün kazanmıştı. Büyük bir haksızlığa uğradığını ve kurallar gereği raunt ortasında kaş açılmasından dolayı karşılaşmanın bitirilemeyeceğini belirten Avni Yıldırım ve organizatörü Ahmet Öner, Mekisa’da bulunan WBC'nin merkezinin resmi başvuru yaparak rövanş isteği yazılı olarak iletmişti.

İtiraz incelenmeye alınmıştı

Acilen toplantı kararı alan Dünya Boks Konseyi, yapılan başvuru sonrası bir toplantı yapmıştı. Yapılan toplantının ardından WBC kurulları ve yönetmelikleri Yıldırım'ın itirazı inceleyeceklerini ve sürecin resmi protokol çerçevesinde devam edeceğini açıklamıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER