DİĞER HABERLER

Atalanta Valencia maçı İtalya için biyolojik bombaydı!

İtalya’da corona virüsün yayılma sebebi olarak Atalanta – Valencia maçı gösteriliyor. Yapılan bu maç sonrası corona virüsünün ülkede patlama yaparak hızla yayılması ortaya atılan iddiayı güçlendiriyor.

Atalanta Valencia maçı İtalya için biyolojik bombaydı!

İtalya’da corona virüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısı Çin’i geçmiş durumda. Bu durumun sebebi olarak ise Atalanta – Valencia maçı gösteriliyor.

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori "Bu maç İtalya için biyolojik bir bombaydı" ifadeleriyle Atalanta – Valencia maçını işaret etti. Atalanta'da oynanması gereken maç, stadın UEFA kriterlerine uymadığı için Milano'daki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanmıştı. Bergamo'dan 40 bin taraftar Milano'ya gidip geri gelmişti.

Corriere dello Sport Gazetesi İtalya’yı yaşanmaz hale getiren corona virüsün ülkede yayılmasına sebep olarak bu maçı işaret etti.

O maç için ‘salgının başlangıç noktası’ ifadeleri kullanıldı. Çünkü o karşılaşmaya giden taraftarlarda, bir hafta sonra koronavirüs vakası olduğu tespit edilmişti.
Alejandro Gomez o maçla ilgili "Normal bir gripmiş gibi davrandık, hayatımıza devam ettik. Ölümler başladığında ise korkmaya başladık. O gün Valencia ile oynadığımız maçta statta bulunan bir kişide virüs varmış. Bilmiyorduk" şeklinde konuştu.

KİMSE UMURSAMADI

Corona virüs sebebiyle en çok ölüm yaşanan bölgelerden biri olan Bergamo’da bir hastanenin yoğun bakım direktörü Luca Lorini de salgının yayılma sebebi olarak San Siro'da oynanan Şampiyonlar Ligi maçını işaret etti.

Lorini “Atalanta'nın 4 gol attığı bir maçta stadyumda toplanan 40 bin taraftarın defalarca birbirine sarıldığından eminim. Enfeksiyonun yayılımı için inanılmaz bir ortamdı. Peki bunun olacağı tahmin edilebilir miydi? Açıkçası bunun zor olduğunu düşünüyorum. Oraya giden insanların da neler olacağından haberleri yoktu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar