BASKETBOL

Anadolu Efes Barcelona'yı devirdi

Euroleague 11. hafta maçında temsilcilerimizden Anadolu Efes, İspanyol devi Barcelona Lassa'yı 72-68 mağlup etti.

Anadolu Efes Barcelona'yı devirdi

Anadolu Efes 39 dakika önde oynadığı maçın bitimine 46 saniye kala geri düşse de Barcelona'yı 72-68 yenerek onbirinci haftada altıncı galibiyetini aldı, Brcelona ise altıncı kez kaybetti.
 
Anadolu Efes maça tempolu hücumlarla başladı ve erken isabetli atışlarla 4. dakikada skoru 12-3'e getirdi. Barcelona faul hakkını 5. dakikada doldurdu, Anadolu Efes 5/9 üçlük isabetiyle ilk periyodu 21-15 önde bitirdi. Cedi Osman 7 sayıyla bu bölümün skoreri oldu.
 
İkinci periyodda Barcelona farkı 4 sayıya kadar indirdi ancak Anadolu Efes hücumdaki akışkanlığı ile boş atışlar bulup farkı yeniden açtı. 8. dakikaya girildiğinde farkı 16 sayıya çıkaran Anadolu Efes devreyi de 36-28 önde tamamladı.
 
Anadolu Efes'in üçüncü çeyreğin başındaki temposu müthişti ve Barcelona savunmada adamlarını bulamadan peş peşe basketler yedi. 5. dakikaya girilirken fark 16 sayıya (48-32) çıktı. Topu çabuk getirebilen çok sayıda oyuncuya sahip olmanın avantajını kullanan Anadolu Efes, Barcelona serisinden sonra ise durgunluğa girdi. İspanyol ekibi 7-0'lık seri ile 6. dakikada farkı 9 sayıya çekti. Honeycuut'ın tipinden sonra Heurtel'in 4 sayılık oyunu ile fark yeniden 6 sayıya yükseldi. Anadolu Efes son çeyreğe 54-45 önde başladı.

Trabzonspor - Adanaspor maçının geniş özeti ve sonucu

Anadolu Efes 3. çeyreğin sonlarındaki 54-39'luk skordan itibaren set hücumlarında 5 dakika sayı atamayınca bitime altıbuçuk dakika kala fark 2 sayıya (54-52) düştü. Bitime dörtbuçuk dakika kala ayak bileğinden sakatlanan Cedi Osman 9 sayı, 5 ribaundla soyunma odasına gitti.
 
Son ikibuçuk dakikaya 62-59 önde giren Anadolu Efes, Doellman'ın üçlüğü ile son dakikaya girilirken farkın 1 sayıya düşmesini önleyemedi. Heurtel'in kritik top kaybının ardından Rice'ın üçlüğü ile Barcelona maçta ilk kez 46 saniye kala öne geçti: 68-66
 
14 saniye kala Bryant Dunston basketle skoru eşitlerken bir de faul kararı geldi, Dunston'ın atışı çemberin üzerinde nazlanırken Derrick Brown tipleyerek sayıya 2 puanlık değer kazandırdı: 70-68.
 
Rice'in kaçan üçlüğünden sonra  2.9 saniye kala Derrick Brown çizgiye gidip skoru belirledi: 72-68

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER