FENERBAHÇE

Ali Koç'tan Alex de Souza müjdesi

Spor Toto Süper Lig'de gösterdiği çalkantılı performans ile taraftarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, yapılacak bağış kampanyası öncesinde flaş açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan Alex de Souza müjdesi

 Fenerbahçe Başkanı Koç, sarı-lacivertli camianın mali bağımsızlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade ederken Alex de Souza'nın da kulüp için sürpriz bir projede yer aldığını duyurdu.

Fenerbahçeli yöneticilerin uzun süredir üzerinde çalıştığı kitlesel kaynak oluşturma projesi, bir diğer adıyla "FENER OL" projesi, 4 Nisan saat 19.07'de başlayacak. Kulüp televizyondan yapılacak yayınla projenin detayları anlatılacak, destek vermek isteyenlerin izleyeceği yollar belirtilecek.

Medyanın spor müdürlerine bugün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde bilgilendirme toplantısı yapan başkan Ali Koç ve yöneticiler Burhan Karaçam ile Sertaç Komsuoğlu hem projeyi anlattılar hem soruları yanıtladılar.

Kampanyanın henüz başlamadığını özellikle hatırlatan Fenerbahçe Yönetimi, taraftarlarıın kendilerine gelen telefon ve mesajları dikkate almamaları gerektiğini belirterek korsan girişimlere karşı uyardılar.

Ali Koç, kulübe mektup yoluyla dahi destek geldiğini belirterek; "Biz daha bu kampanyayı hiçbir yerde açıklamamış, dillendirmemişken duyan taraftarlarımız Türkiye'nin dört bir yanından mektuplar gönderdi. Zarfların içinden tüm aidiyetiyle Fenerbahçe'ye duyduğu aşkı anlatan mektuplar ve harçlıklarından artırdıkları paraları gönderdiler.Tüm bunları saklıyoruz, bizim bu kampanyaya inancımızın asıl dayanağı işte bu aidiyet duygusudur" şeklinde konuştu.

"BU PROJE FENERBAHÇE'NİN KURTULUŞU"

UEFA ile 3 yıl önce yapılan anlaşmayı hatırlatan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Buna göre 3 sene sonunda yani 31 Mayıs 2019 itibarıyla Fenerbahçe'ye müsaade edilen eksi tutar 30 milyon Euro. Şu an gelinen nokta 95 milyon Euro eksideyiz.65 milyon Euro ilave gelir yaratamadığımız takdirde, Avrupa'ya gidememe sıkıntısı ile karşı karşıyayız. İlk hedef, UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri konusunda kulübe nefes aldırmak..Yaratılan gelir borçlara gidiyor, mali sıkıntılar aşılmadığında sürdürülebilir sportif başarı elde edilemeyecek. Bu arada yasalar gereği en fazla 1 milyar TL bağış toplayabiliyorsunuz..Diğer adımlar ise üst üste 2-3 sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek, veya Şampiyonlar Ligi'nde her 4 yılda en az 2 kez yer almak, çünkü statü değişti, gitmek zor.Önceden 2 takım direkt gidiyordu, şimdi tek takım direkt gidiyor ama gruplara kalıp 1 puan bile alsanız 40 milyon euroya yakın gelirin sahibi oluyorsunuz..Fenerbahçe'nin kendi öz kaynağından yetiştireceği ve keşfedeceği oyuncuları parlatıp değer yaratarak Fenerbahçe'nin geleceğini inşa etmek..Beklenen diğer gelirler ile birlikte kampanyamızın da hedefine ulaşması ile bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Camiamızın bu projeye sahip çıkmasını istiyorum..Tüm Fenerbahçelileri yediden yetmişe elini taşın altına koyması gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Kampanyanın amacı Fenerbahçe'nin geleceğini yeniden inşa etmek..Bu proje mali açıdan bağımsız bir Fenerbahçe yaratmanın ötesinde sürdürülebilir ekonomi yaratmak..Dileyen sms bedeli olan 20 lira da destek olabilir, 1 lira, 5 lira da verebilir, 1 milyon lira bağışlayan da olabilir ve herkes Fenerbahçe tarihinde yerini alacak. Bağış yapanlar ismi stadın duvarına yazılacak" dedi.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER