FENERBAHÇE

Ali Koç ateş püskürdü! 'Bu kadar mı korkuyorsunuz'

Antalya'da hazırlık kampında basın mensuplarının karşısına çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) başta olmak üzere rakiplerine ve Damien Comolli'ye bile adeta ateş püskürdü. Ali Koç 'Bu kadar mı korkuyorsunuz Fenerbahçe'den' dedi.

Ali Koç ateş püskürdü! 'Bu kadar mı korkuyorsunuz'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç düzenlediği basın toplantısında çok çarpıcı konulara değindi. Ali Koç "Artık sabır taşımız çatladı" dedi ve "Algı operasyonları yapılıyor" diye sözlerine ekleme yaparak Türk futbolundan, rakiplerine, TFF'den, Comolli'ye her konuya değinerek gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı.

İşte Ali Koç'un açıklamaları;

Tahkim Kurulu'nun kararları gerçeği yansıtmamaktadır

"Yeni olan, TFF'nin, UEFA benzeri bir FFP'yi kendisine uygulaması. UEFA'nın FFP'si işleseydi ülkede, bir adım öteye gitmemiz gerekmeyecekti. FFP'nin meyve vermediği, kulüplerin tam tersi yönde gittiği yegane ülke bizimki. Tahkim'in aldığı kararlar ve bunun bazı medyalarda ele alınış şekli gerçeği yansıtmamaktadır."

İmza atsak bile bizi kurtarmıyor

"Bankalar Birliği ile görüşmelerden henüz sonuç alamadık. 5 yıl sonra kulüplerin gelirleri eksi çıkacak, bunu herkes biliyor. Bugün ana para ödemeyenlerin harcama limitleri yüksek. Biz anlaşma yapamadığımız için harcama limitimiz böyle. Bu model 5 senede kesin çökecek. Fenerbahçe olarak en çok borç bizde. İmzaladığımız an 250 milyon TL, ihtiyaçlarımızı karşılamayacak. 5 yıl sonra yeni anlaşma olacak, 10 yıla uzayacak. İmzalayan kulüplerden de biri hariç memnun olanı görmedim. Sayın Mustafa Cengiz imzaladıktan sonra, ‘Sini yapılandırma ne durumda? Olumlu sonuç bekliyoruz’ dedi. Ne demek bu? Fenerbahçe’nin anlaşması sonrası diğer kulüpler için de yeni bir yol bulunabilir."

Trabzonspor için kurgulanmış bir model

"Yeniden yapılandırmayı imzaladığımız an, ilk günden temerrüte düşüyoruz. Bu bizim hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor. 5 yıl da karşılamıyor. Ne yapacağız? 5 yıl sonra takla atacağız, bir 5 yıl daha borçlanacağız. Devlet el atmak istedi ve bankalarla yeniden yapılandırma gerçekleştirildi. Niyet tabii ki iyi, fakat sonuç iyi olmuyor. Yeniden yapılandırmayı imzalayan kulüplerden biri hariç hiçbiri memnun değil. Bu 5 yıllık süre, en çok Trabzonspor'a yarıyor. Başkanları ne kadar kötü durumda olduklarını ifade ediyordu, ne olduysa, 2019'un Mayıs ayında rahatladıklarından bahsediyor. O arada ne oldu? Trabzonspor'a göre kurgulanmış bir model."

Artık sabır taşımız çatladı

"Adil rekabet istediğini söyleyenlerin aslında nasıl adil bir rekabet içinde olmadığını dilim döndüğünce anlatayım. Artık sabır taşımız çatladı. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Artık Türk futbolunu, sporunu değil, kendi kulübümün çıkarlarını korumak zorundayım. Açıklamalarımı inşallah bazı kanallar sonuna kadar verirler."

Fenerbahçe lehine haberler hiç sızmıyor

"Bazı gazetecilere Fenerbahçe’nin rakamları veriliyor. Bu kişiler bizi arayıp, ‘Bizden haber yapmamızı istiyorlar’ diyorlar. Rakamları da yuvarlıyorlar. 85 milyon TL aşmışız. Aslında 82 milyon TL! İşin ilginç yanı, Fenerbahçe ile ilgili olumsuz haberler sızdırılırken, bizim lehimize olanlar hiç sızmıyor! Gazeteci arkadaşlar arayıp, konuyla ilgili bizden görüş istemese bizim de haberimiz olmayacak. Bu şekilde öğreniyoruz."

İşin enteresan tarafı TFF de böyle düşünüyor

"Devletimiz faizler çok yüksek diye bas bas bağırmıyor mu? Biz, güncel piyasaya göre limitler belirlensin dedik. Bunda ne var? Harcama Limitleri ile ilgili başvurumuzu Sicil Kurulu'na yaptık. Birkaç sene sonra çökecek sistemi, sanki çökmeyecek gibi, çökeceğini de kabul ederek niye ilerliyoruz? 'Şimdi böyle gitsin, sonra bakarız' diyorlar. Dolayısıyla bunun için tahmini bir faiz rakamı kullanmanın anlamsız olduğunu ifade ettik. İşin enteresan tarafı TFF de böyle düşünüyor. Böyle düşünmelerine rağmen ne hikmetse ilerleyemiyoruz."

Ersun Yanal’ın açıklamaları çok konuşuldu

"Beşiktaş derbisi sonrası Ersun Yanal’ın açıklamaları çok konuşuldu. Duygusal bir patlama yaşadı. İnsani tepkileri sorun eden biri değilim. Hocamız belki bizim açıklamalarımızdan etkilenmiş olabilir. Sosyal medyayı çok takip etmemek gerek. Damien de patladı. Derbiden sonraki hakem tartışmalarına üzüldüm. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. İnşallah galibiyetlerin devamı gelir."

Mustafa Cengiz ya bilgi sahibi değil ya gözümüzün içine bakarak gerçekleri saptırıyor!

"Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’nin adını anmadan bazı atışlar yapıyor. Oyun oynanırken kural değişmez diyor. ‘Oyun oynanırken bir kez kuralı değiştirdiler, Play-Off oynatıldı’ açıklaması var. Mustafa Cengiz ya bilgi sahibi değil ya gözümüzün içine bakarak gerçekleri saptırıyor! İnşallah bu yaşına gelmiş bir adam gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyordur. 2011’deki Play-Off, 23 Ağustos’ta açıklandı. 25 Ağustos’a fikstür çekildi, 9 Eylül’de ligler başladı. Sadece kendilerinin ve Trabzonspor’un transferlerle ilgili KAP’a şeffaf şekilde açıklama yaptığını söyledi. Biz de KAP’a bildirmemiz gerekeni bildiriyoruz. Geçen sene Mart ayında TFF, menajerlere yapılan ödemelerin listesini yayınladı. Fenerbahçe, 2.6 milyon Euro ödemiş. Bir sürü oyuncu alan Galatasaray 10 bin Euro! Oyuncu ödemelerinin içinde gösteriyoruz diyebilirler ama ne kadar doğru kamuoyuna bırakıyorum."

Damien Comolli ile daha sonra ilgileneceğiz

"Damien Comolli ile yola şimdilik devam ediyoruz. Sosyal medya yüzünden insanlar baskı altında. Bence Twitter’dan yaptığı açıklama yanlış. Bunu açık açık söyledim. Gelecek, konuşacağız, durumuna bakacağız. İfade özgürlüğüne inanıyorum ama bu kadar transfer yapmışız, hesap açmamışsın da buraya mı kaldı? Biz hemen karar vermeyiz. Bekleriz, düşünürüz. Acele bir karar almayız. Zamanı gelince o konuya da bakacağız!"

3 Temmuz ruhunu diriltme zamanı

"Kamuoyu baskısı yaratılsın diye yine içeriden bilgiler veriliyor. Bizim artık sabrımız taştı dediğim bu. Fenerbahçe'ye, camiaya da sesleniyorum artık 3 Temmuz ruhunu tekrar diriltmenin zamanı geldi. Artık 3 Temmuz ruhunu tekrar diriltmenin zamanı geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün haklarının yendiği, saldırı altında olduğu aleni olduğu bu dönemde iş başa düşüyor. 2010-2011'de haklı şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalışan bir örgüt vardı. Şimdi başka bir örgüt, muhtemel şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalışıyor."

TREND HABERLER
Yorumlar 6 yorum
TREND HABERLER