TRABZONSPOR

Alexander Sörloth'tan Trabzonspor'a veda!

Geçen sezon Trabzonspor'da attığı gollerle gol kralı olan Alexander Sörloth, Leipzig'e transfer oldu. Transfer kulüp tarafından yapılan açıklama ile resmiyet kazandı. Alexander Sörloth, Trabzonspor'a bir de videosu çekti.

Süper Lig'in geçen sezon en çok konuşulan ismi bordo mavili forma ile Alexander Sörloth olmuştu. Attığı goller, başarılı futbol oyunu Norveçli oyuncuyu Trabzonspor'un yıldızı haline getirmişti.

Ancak bu sezon bordo mavililer Alexander Sörloth ile ilgili büyük bir kayıp yaşadı. Sörloth yeniden Trabzonspor forması giymek istemediğini ifade etti. Leipzig takımıyla görüşme halinde olan Alexander Sörloth, Trabzonspor'u gidişiyle çok etkiledi

Bordo mavili kulüp tarafından resmi olarak açıklanan Alexander Sörloth transferi günüm önemli gelişmeleri arasına girdi. Kulübün yaptığı açıklamada, anlaşmaya göre Leipzig'in, Trabzonspor ve oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace'a yarı yarıya paylaşılmak üzere şu şekilde ödeme yapacağı kaydedildi:

"Sözleşme fesih bedeli olarak 20 milyon avro ödenecektir. Futbolcunun maç oynama sayısına göre toplamda 2 milyon avro bonus ödenecektir. Futbolcunun başka bir kulübe transferi halinde, bu transfer dolayısıyla katlanılan maliyetler sonrası kalan transfer karının yüzde 20'si kulübümüze ödenecektir. Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır. Bu transfer dolayısı ile elde edilecek gelirler, Alexander Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace Kulübü ile yarı yarıya paylaşılacaktır."

Alexander Sörloth ise Trabzonspor'a bir veda videosu ile veda etti.

Yorumlar