TÜRKİYE KUPASI

Akhisarspor Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Akhisar güçlü rakibini 3-2 yendi ve tarih yazarak kupayı müzesine götürdü.

Akhisarspor Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Diyarbakır'daki 56. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisar Belediyespor, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray'ı eleyen Akhisarspor'la, Beşiktaş'ı eleyen Fenerbahçe, Diyarbakır'da karşı karşıya geldi. 

akhisar

İLK GOL AKHİSAR'DAN GELDİ: Kupa finaline iyi başlayan takım Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip ilk 15 dakikada baskılı oynamasına rağmen golü bulamadı. İlk 45 dakikalık dilimde tek gol ise Akhisarspor'dan geldi.

32. dakikada ceza sahası içinde topu önünde bulan Lopes, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ege temsilcisi bu golle ilk yarıyı önde kapattı.

FERNANDAO MAÇA DENGE GETİRDİ: Fenerbahçe ikinci yarıya da iyi başlayan taraftı. Sarı-lacivertli ekip 56. dakikada Fernandao'nun kafa golüyle mücadelede beraberliği yakaladı. Karşılaşmaya denge geldikten sonra Fenerbahçe baskısını artırdı, Akhisarspor ise kontratı atakla gol aradı.

AKHİSAR KUPAYA UZANDI: 1-1'den sonra oyunun kontrolü Fenerbahçe'de olsa da goller Akhisar'dan geldi. Önce 70. dakikada Muğdat'ın ortasında Sissoko skoru 2-1'e getirdi, ardından 80. dakikada Barbosa farkı 2'ye çıkardı.

86. dakikada Fenerbahçeli Josef'in golü maçın sonucunu belirledi. Sarı-lacivertli ekibi 3-2 yenen Akhisarspor Türkiye Kupası'nı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

FENERBAHÇE'Yİ 3. KEZ YENDİLER: Bu sezon ligde oynanan iki maçta da Fenerbahçe'yi yenen Akhisarspor, kupa finalinde de rakibini mağlup ederek şampiyon oldu. Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor, gelecek yıl ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek.

Futbolculuk döneminde 6 defa bu kupayı kazanan Okan Buruk ise hocalık kariyerindeki ilk kupa sevincini yaşadı.

17. kez finale çıkan Fenerbahçe, 9. kez finalde hayal kırıklığı yaşadı.

DİYARBAKIR'DA PERDEYİ MİGUEL LOPES AÇTI : Karşılaşmaya etkili başlayan ve Josef ile çok net bir pozisyondan faydalanamayan Fenerbahçe, 32. dakikada duran topta golü kalesinde gördü. Kullanılan köşe vuruşunda Skrtel'den seken topu iyi takip eden Portekizli yıldız Miguel Lopes, topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeden ağlara gönderdi.

FENERBAHÇE FERNANDAO İLE GOLÜ BULDU : Fenerbahçe Miguel Lopez'in golüne 56'da Fernandao ile cevap verdi. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Fernandao kafa vuruşuyla topu Akhisarspor filelerine göndererek skora denge getirdi.

AKHİSARSPOR DİREĞE TAKILDI : 62. dakikada Akhisarspor, Fenerbahçe atağının ardından hızlı hücum şansı yakaladı. İkiye iki pozisyonda Barbosa sol çaprazdan vurdu ancak direkten dönen top dışarı çıktı.

AKHİSARSPOR ORGANİZE ATAKTA GOLÜ BULDU! ABDOULWAHİD SİSSOKO CEZAYI KESTİ : Telest Mobilya Akhisarspor, 70. dakikada Sissoko ile 2-1 öne geçti. Organize atakta sol kanattan gelen ortada müsait durumda kalan Sissoko kafa vuruşuyla Volkan Demirel'i avladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

HELDE BARBOSA 3-1 YAPTI : Okan Buruk'un ekibi, 81. dakikada Helder Barbosa ile golü buldu. Mustafa Yumlu'nun sürüklediği atakta Helder Barbosa vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkardı.

JOSEF DE SOUZA UMUTLANDIRDI : Fenerbahçe, 86'da Josef ile farkı 1'e indirdi. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan etkili ortasında ceza sahasından kafa vuruşunu yapan Brezilyalı yıldız kaleci Fatih'i avladı ve skoru 3-2'ye getirdi.

Akhisarspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıAkhisarspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıAkhisarspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıAkhisarspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

AKHİSARSPOR: 3 - 2 :FENERBAHÇE

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90+3. dakika: Fernandao gole gidiyor, ancak yaptığı vuruş kaleyi bulmuyor.

90+2. dakika: Hakemin görüşüne göre Vincent Janssen ceza sahası içinde kendini yere attı. Tartışmaya açık bir pozisyon! Vincent Janssen kendini yere attığından dolayı sarı kartı görüyor.

90+1. dakika: Akhisarspor adına köşe atışını Abdoulwahid Sissoko sağ taraftan kullanıyor.

90. dakika: Sakatlanan Mugdat Celik yerine oyuna Orhan Tasdelen girecek. Dördüncü hakem kararı ile maç 6 dakika uzayacak.

86. dakika: GOL  Fenerbahçe takımından Souza kafa vuruşuyla golü atıyor.

83. dakika: Akhisarspor atağında Omer Bayram ortayı yapıyor ancak etkili olamıyor.

80. dakika: GOL Helder Barbosa golü atıyor! Akhisarspor takımından Helder Barbosa çektiği şuttan sonra seken topu tamamlayarak golü atıyor.

80. dakika: Taktik bir değişiklik; Aykut Ceviker oyundan çıkıyor ve yerine Kadir Keleş oyuna dahil oluyor.

79. dakika: Helder Barbosa topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.

78. dakika: Akhisarspor takımından Miguel Lopes topu defansın arkasına atıyor, ancak kaleci pozisyonu doğru okuyor ve kaleden çıkarak topa sahip oluyor

76. dakika: Taç atışını Fenerbahçe kendi yarı sahasından kullanacak.

75. dakika: Fenerbahçe atağında Fernandao kafa vuruşunu yaptı ancak top dışarı gidiyor.

73. dakika: Topu uzaklaştıran Dany Nounkeu.

72. dakika: Giuliano faülü yapan oyuncu, Mugdat Celik rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak. Ceza sahasına doğru Şener Özbayraklı ortasını yapıyor.

69. dakika: GOL Sisokko Akhisar 2-1 öne geçti

67. dakika: Fenerbahçe'de Soldado oyundan çıkarken Valbuena yerine dahil olan isim oldu.

65. dakika: Akhisarspor'da Lopes, Ömer'i topla buluşturmak istedi ancak yan hakemin bayrağı havaya kalktı ve oyun ofsayt gerekçesiyle durdu.

64. dakika: Valbuena oyuna girmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

62. dakika: Ceza sahası önünde topla buluşan Soldado, Aatıf'ı ceza sahasında pozisyona sokmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.

61. dakika: Akhisarspor, Fenerbahçe atağının ardından hızlı hücum şansı yakaladı. İkiye iki pozisyonda Barbosa sol çaprazdan vurdu ancak direkten dönen top dışarı çıktı.

60. dakika:  Kullanılan kornerde ceza sahasına çıkan topa Fernandao çok sert vurdu ancak kaleci Fatih parmaklarının ucuyla çeldi.

59. dakika: Şener, Fenerbahçe'nin kullandığıı taç atışında sağ kanatta topla buluştu ve rakibiyle mücadelesinin ardından meşin yuvarlak kornere çıktı.

58. dakika: Akhisarspor golün ardından ataklarını arttırdı.

57. dakika: Akhisarspor sol köşe gönderinden köşe vuruşunu kullandı ancak kimseye isabet etmeyen top ters taraftan taca çıktı.

55. dakika: GOL Şener Özbayraklı sağ kanattan hareketli topa ortasını açtı ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Fernandao en yükseğe zıplayarak kafasını vurdu. Fernandao'nun bu kafası golle sonuçlandı. Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında eşitliği yakaladı.

54. dakika: Aatıf sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi ancak Lopes dikkatliydi ve topu uzaklaştırmayı başardı.

53. dakika: Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip yarı sahada. Sarı lacivertliler üst üste paslaşmalarla GOL şansı arıyor.

52. dakika: Akhisarspor'da Soner Aydoğdu, Josef'in ayağına bastığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı. Sissoko topu kaptı ve rakiplerinden sıyrılarak pasını sağ kanada ulaştırdı. Akhisarspor kale sahasına ortasında isabet sağlayamadı.

51. dakika: Akhisarspor'da sakatlığı bulunan Onur oyundan çıkarken Dany oyuna dahil oldu.

50. dakika: Fenerbahçe sol kanattan atağa çıktı ve ortasını açtı. Şener ceza sahası sağ çaprazında bekletmeden vurdu ancak şutu yan ağlarda kaldı. Akhisarspor'da Dany, Soner'in yerine oyuna dahil olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

49. dakika: Akhisarspor'da Onur topsuz alanda kendisini yere bıraktı. Sağlık ekipleri oyuna dahil oldu ve Onur'u sedyeyle oyun alanının dışına çıkarttı.

48. dakika: Sarı lavicertli takım kanatlardan gelmeye devam ediyor. Şener, Soner'in sağından attı ve solundan geçti ancak ortasında isabet sağlayamadı.

47. dakika: Fenerbahçe'de Hasan Ali sol kanatta topla buluştu ve ortasını açtı ancak Fernandao'yla buluşturamadı. Mustafa bu topu karşılayan isim oldu. Fenerbahçe yeniden soldan geldi. Hasan Ali kaldırım ceza sahasına ortasını açtı ve Fernandao'yu topla buluşturdu. İyi yükselen Brezilyalı, kafa vuruşunda isabet sağlayamadı.

46. dakika: İkinci yarı başladı! Oyuncu Değişikliği Alper Potuk José Fernando Viana de Santana

Devre Arası: İlk yarı sona erdi! Akhisarspor, soyunma odasına Lopes'in golüyle 1-0'lık üstünlükle gidiyor.

45. dakika: Mücadelenin ilk yarısının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

43. dakika: Fenerbahçe yeniden sağ kanattan gelmek istedi. Josef aşırtma bir pasla Şener'i çizgide topla buluşturmak istedi ancak ıslak zeminde hızlanan top dışarı çıktı. Akhisarspor kale vuruşu kullanacak.

42. dakika: Fenerbahçe'de Fernandao yedek kulübesinden çıkarak ısınmaya başladı.

41. dakika: Şener sağ kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. Şener'in Cüneyt Çakır'a itirazları devam ediyor.

40. dakika: Mücadelenin ilk yarısının tamamlanmasına 5 dakika kaldı.

39. dakika: Mehmet Topal, sol kanattan arkaya sarkan Hasan Ali'ye pasını attı ancak Lopes tehlikeyi fark etti ve meşin yuvarlağı kayarak taca çeldi.

37. dakika: Fenerbahçe'de Soldado topla buluştu ve Alper'e pasını ulaştırdı. Alper pas verecek arkadaşını bulamayınca topu kaptırdı.

36. dakika: Akhisarspor'da golün ardından sadece Muğdat ilerde kaldı. Fenerbahçe ise tüm hatlarıyla hücum ediyor.

35. dakika: Skrtel sağ kanatta topla buluştu ve ortasını açtı ancak bu orta Ömer'den döndü ve taca çıktı. Skrtel taç atışını Şener'e bıraktı ve görev bölgesine döndü.

33. dakika: Fenerbahçe, Akhisarspor'un bulduğu golün ardından yeniden kanatlardan gelerek eşitliği yakalamaya çalışıyor.

31. dakika: GOL Lopes Akhisar 1 -0 öne geçiyor. Akhisarspor'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe savunması topu ceza sahasına çeldi. Miguel Lopes, ceza sahası dışından çok sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

30. dakika: Fenerbahçe mücadelenin başından bu yana Akhisarspor'a karşı %56'yla topa sahip oldu.

29. dakika: Oyunun temposu bu dakikalarda mücadelenin başlangıcından bu yana ilk kez bu kadar düştü.

28. dakika: Akhisarspor bu dakikalarda önde yaptığı baskıyla topa sahip olmaya çalışıyor. Akhisarspor'un bu baskısı sonuç verdi ve meşin yuvarlak Akhisarspor'a geçti.

26. dakika: Barbosa ve Aatıf'ın hava mücadelesi sonrasında Barbosa yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyuna dahil olacak.

25. dakika: Barbosa serbest vuruşta Mustafa ve Volkan'ı başbaşa bıraktı. Musta Yumlu'nun kafa vuruşunu Volkan harika bir refleksle çeldi.

24. dakika: Lopes sağ kanatta topla buluştu ve Aatıf'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Akhisarspor ceza sahası sağ çaprazından serbest vuruş kullanacak.

23. dakika: Akhisarspor'un kaybettiği topta Soldado tek pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Soldado çok sert vurdu ancak Fatih topu uzaklaştırmayı başardı.

22. dakika: Akhisarspor'un kaybettiği topta Soldado tek pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Soldado çok sert vurdu ancak Fatih topu uzaklaştırmayı başardı.

21. dakika: Soner ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve ortasını açtı ama bu ortayı karşılayan isim Mehmet Topal oldu.

20. dakika: Fenerbahçe'nin sağ köşe gönderinden köşe vuruşunu kullandı. Neustadter kafayı vurdu ancak isabet sağlayamadı.

19. dakika: Akhisarspor Onur'la hızlı çıktı ve orta sahada boşluk yakaladı. Onur, Muğdat'a attığı pasla kaleciyle karşı karşıya bırakmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı takım arkadaşlarına ulaştırdı.

18. dakika: Fenerbahçe'nin Akhisarspor yarı sahasında yaptığı paslaşmaların ardından Şener sağ kanatta bomboş kaldı ve ortasını açtı. Çıkan karambolde Josef şut şansı yakaladı ancak Lopes topu kale önünde çeldi.

17. dakika: Fenerbahçe çok adamla Akhisarspor yarı alanında yerini aldı.

16. dakika: Akhisarspor etkili gelme şansı yakaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Muğdat gerideki arkadaşı Aykut'a çıkarttı ancak Aykut'un şutu doğrudan dışarı çıktı.

14. dakika: Kaleci Fatih kendisine atılan geri pasını uzaklaştırmak isterken kaydı ve topa bu şekilde müdahale etmek zorunda kaldı. Giuliano, Fatih'ten gelen hatalı pasa sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

13. dakika: Mücadelenin şu ana kadarki en net pozisyonu bir duran top organizasyonundan Fenerbahçe tarafından geldi. Akhisarspor'da Soner, ceza sahası dışında topla buluştu ve çizgi üzerinde kaleyi yokladı ancak Skrtel'in sırtına çarpan meşin yuvarlak Fenerbahçe'ye geçti.

11. dakika: Diyarbakır'daki yağmurlu havaya rağmen iki takımın hocası da mücadeleyi ayakta takip ediyor.  Fenerbahçe kullandığı serbest vuruşta topu Mehmet Topal'la buluşturdu. Mehmet, topuk pasıyla Josef'i kaleci Fatih'le karşı karşıya bıraktı.Josef'in şutunu Fatih müthiş bir refleksle çelmeyi başardı.

10. dakika: Mücadelenin ilk 10 dakikasında iki takım da tempolu bir oyun ortaya koymaya çalıştı.

9. dakika: Sissoko, Fenerbahçe atağını kesen isim oldu ve topla birlikte çıktı. Sissoko'nun Muğdat'a pasında Muğdat yavaş kaldı ve Fenerbahçe yeniden atak şansı yakaladı.

8. dakika: Soner takımını hızlı çıkartmak istedi ve sağ kanatta Lopes'i topla buluşturdu ancak Lopes'in kontrolü iyi olmayınca meşin yuvarlak yeniden Fenerbahçe'ye geçti.

7. dakika: Onur ve Lopes arasındaki anlaşmazlıktan faydalanan Giuliano oldu. Mehmet Topal sağ kanatta Şener'i buluşturdu ancak Şener'in ortasını çeleni isim Mustafa Yumlu oldu.

6. dakika: Akhisarspor'da Mustafa Yumlu, Soldado'ya yapışık bir şekilde oynuyor.

5. dakika: Muğdat, Akhisarspor'da orta alanı hızlı bir şekilde geçti ancak pas verecek arkadaşını bulamadı ve Fenerbahçeli futbolcular topu taca çeldi.

3. dakika: Sarı Lacivertli futbolcular mücadelenin başından bu yana topu ayağında tutuyor.

2. dakika: Fenerbahçe sağ kanattan gelmeye devam ediyor. Alper rakibinden şık bir çalımla sıyrıldı ve ortasını açtı ancak meşin yuvarlağı hiçbir Fenerbahçeli'yle buluşturamadı. Soldado ceza sahası içinde topla buluştu. Mustafa Yumlu, Soldado'nun dönmesine izin vermedi ve kornere çeldi. Kullanılan kornerde topu uzaklaştıran taraf Akhisarspor oldu. Fenerbahçe yeniden etkili gelmek istedi ve bir korner daha kazandı. Bu kornerle birlikte Fenerbahçe 4. dakikada 2. kornerini kazanmış oldu.

1. dakika: Cüneyt Çakır ilk düdüğü çaldı ve maç başladı! Fenerbahçe kendi yarı sahasında yaptığı paslaşmaların ardından sağ kanatta Şener'i topla buluşturdu. Şener ortasını açtı ancak Soldado topla buluşamadı.

AKHİSARSPOR: Fatih, Lopes, Caner, Mustafa, Ömer, Sissoko, Aykut, Onur, Soner, Barbosa, Muğdat
YEDEKLER: Bora, Paulo Henrique, Orhan, Dany, Bilal, Larsson, Mujangi, Serginho, Olcan, Kadir
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Josef de Souza, Mehmet Topal, Alper, Giuliano, Aatıf, Soldado
YEDEKLER: Kameni, Erten, Isla, İsmail, Ozan, Fernandao, Neto, Janssen, Valbuena, Oğuz Kağan
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER