SÜPER LİG

Zenit'ten kritik zafer!

Şampiyonlar Ligi - 1. Tur C Grubu 5. hafta mücadelesinde Zenit Saint Petersburg evinde Benfica ile karşı karşıya geldi.

Zenit'ten kritik zafer!
Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 5. maçında Benfica'yı konuk eden Zenit, rakibini yendi ve çok önemli bir 3 puan elde etti.

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda son iki maçını kaybeden ve üç maçtır galip gelemeyen 4 puanlı Zenit, aynı puana sahip olduğu Benfica'yı 5. haftanın kritik mücadelesinde konuk etti.

Zenit sahaya; Lodygin, Anyukov, Criscito, Lombaerts, Garay, Ryazantsev, Javi García, Witsel, Danny, Hulk, Rondón 11'i ile çıktı.

Benfica ise sahada; Julio César, Luisão, Maxi Pereira, Jardel, André Almeida, Samaris, Gaitán, Salvio, Pérez, Lima, Talisca 11'i ile yer aldı.

Kazananın grupta önemli bir adım atacağı mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmazken, Zenit aradığı golü 79. dakikada buldu. Brezilyalı yıldız Hulk'un şık pasında kaleci Julio Cesar'ı avlayan Danny, skoru 1-0 yaptı.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Rusya Ligi lideri, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Öte yandan 36. dakikadan sarı kartı bulunan tecrübeli savunma oyuncusu Luisao, 90+2. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve Benfica maçı 10 kişi tamamladı.

Zenit, puanını 7 yaptı ve 5 puanlı Monaco'nun Leverkusen deplasmanıdan alacağı sonucu beklemeye başladı. Benfica ise 4 puanda ve son sırada yer aldı. 

Zenit St. Petersburg 1 - 0 Benfica
79' 1 - 0 Danny  
90+2' Luisao - Kırmızı kart 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER