DÜNYADAN FUTBOL

Zenit Sevilla maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Rusya Premier Lig lideri Zenit bu akşam sahasında İspanya Ligi'nin 5. sırasında yer alan Sevilla'yı konuk ediyor.

Zenit Sevilla maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Zenit Sevilla mücadelesine sahne olacak. İspanya'da oynanan ilk karşılaşma Sevilla'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. Peki Zenit Sevilla maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Zenit Sevilla karşılaşması öncesinde iki takımın form durumu ve istatistikleri... 
 
Rusya Premier Lig lideri Zenit bu akşam sahasında İspanya Ligi'nin 5. sırasında yer alan Sevilla'yı konuk ediyor. İki takım ilk mücadelede bir birlerine denk bir oyun sergilemiş olsa da Sevilla 2-1'lik üstünlükle karşılaşmayı kazanıp deplasmanda çok büyük avantaj sayılmasada rüzgarı biraz lehine çevirmişti. Şimdi karşılaşmanın rövanşı oynanacak. Peki Zenit Sevilla maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte iki takımın kendi liglerindeki form durumları ve istatistikleri...

Zenit kendi liginde oynadığı 24 karşılaşmada 17 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 56 puanla zirveye oturdu. Özellikle iç saha maçlarında çok gol atıp az gol yiyen bir yapıya sahip olan Rus temsilcisi, sahasında oynadığı 12 mücadelede 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak evinde 31 gole imzasını attı. Bu karşılaşmalarda sadece 8 gol yiyen Zenit taraftar desteğini aldığı maçlarda rakiplerin korkulu rüyası olabilecek bir takım.  
 

Zenit Sevilla maçı bu akşam saat 22:05'te başlayacak. Mücadele NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Sevilla İspanya Ligi'nde oynadığı 32 karşılaşmada 19 galibiyet 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak ligi 63 puanla 5. sıradan takip ediyor. Özellikle iç sahada sağladığı başarılarla dikkat çeken İspanyol temsilcisi sahasında oynadığı 16 karşılaşmada hiç mağlup olmadı ve evinde 32 puan puan topladı. Dış saha maçlarında ise aynı başarıyı gösteremeyen Sevilla 16 deplasman mücadelesinden 7 kez mağlup ayrılarak evinde gösterdiği başarıyı dış saha karşılaşmalarında elde edemedi.

Avrupa'da Zenit
Zenit Saint Petersburg (Rusça: ?????????? ???? "?????" ?????-?????????), Saint Petersburg'un Rus futbol kulübü. En büyük başarısı UEFA şampiyonluğu olan kulübü Portekizli teknik direktör André Villas-Boas çalıştırmaktadır. Son yıllarda Gazprom şirketinin maddi desteğiyle Avrupa'da da boy göstermeye başlayan Zenit, 2005-06 sezonunda UEFA Kupası'nda çeyrek final oynamıştır. 2007-08 UEFA Kupası finalinde Glasgow Rangers'ı 2-0 yenerek UEFA Kupası şampiyonu oldu. 2007-08 sezonu UEFA Süper Kupası'nda Manchester United'ı Pobrebnyak ve Danny'nin golleriye mağlup ederek kupayı kazandı.

Sevilla
Sevilla Fútbol Club İspanyol futbol kulubü. Ülkenin en yüksek prestijli ligi olan La Liga'nın köklü takımlarından birisidir. 1905 yılında kurulan Sevilla FC'nin yakın tarihteki en büyük başarısı 3 kez UEFA Kupası ve 1 kez Süper Kupa kazanmasıdır.

Sevilla şehrinin iki büyük takımından birisi olan Sevilla FC'yi İspanyol teknik direktör Manolo Jiménez ve ekibi çalıştırmaktadır. Manolo Jiménez takım tarihinin en büyük teknik direktörü olan Juande Ramos'un takımdan ayrılıp Tottenham Hotspur'a gitmesiyle gelmiştir. Ancak Juande Ramos kadar sevilmediği bilinmektedir.Takımın başkanlığını ülkenin önde gelen isimleri ile yakınlığı bilinen İspanyol José María del Nido yapmaktadır.Takımın renkleri bordo-beyaz olup taraftarlar takıma bordo-beyazlar demektedir. Maçlarını 45.000 koltuklu Ramón Sánchez Pizjuán'da oynayan Sevilla FC geçtiğimiz sezon ligi 3. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi'nde öneleme oynama hakkı kazanıp Yunanistan ekibi AEK Atina'yı elemiştir.Bu sezon ilk 4'e girmek için rakipleri ile kıyasıya yarışmıştır. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER