YEREL HABER

Zara Belediyespor Alex'i deniyor

Zara Belediyespor, Senegalli oyuncular Alex Nepal, Samba Saar ve Amadaou Kebengel'i deniyor.

Zara Belediyespor Alex'i deniyor
Sivas Süper Amatör Futbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Zara Belediyespor, Senegalli oyuncular Alex Nepal, Samba Saar ve Amadaou Kebengel'i deniyor. 
 
 
Geçen sezon İspanya'dan Jandro Harmazabal Riquelme'yi transfer ederek Sivas Süper Amatör Küme tarihine geçen Zara Belediyespor, bu kez de Senegal'in Renaissance de Dekar takımından gole dönük orta saha oyuncusu Alex Nepal, A.S. Pikine takımından forvet oyuncusu Samba Saar ve A.S.C. Kulübü'nden kaleci Amadaou Kebengel'i, denemek üzere Sivas'a getirdi.

Senegalli oyuncular, fuar alanındaki sahada takımla birlikte idmana çıktı. Top sektirerek basın mensuplarına poz veren genç oyuncular, Zara Belediyespor'un sportif direktörlüğü görevine getirilen Mustafa Ateş ve teknik direktör İsmail Toptaş ile de objektiflerin karşısına geçti.

21 yaşındaki Alex, 19 yaşındaki Samba ve 22 yaşındaki Amadaou, izleyenlerin ilgi odağı oldu. Samba, Sivasspor'un yeni kadrosuna kattığı Jacques Faty'yi de tanıdığını, başarılı bir futbolcu olan Faty'nin Fransa'da kendisini kanıtladığını söyledi.

Ligde 2 yabancı oyuncu oynatma hakları olduğunu belirten teknik direktör İsmail Toptaş, İstanbul'da bir menajerin bu oyuncuları kendilerine önerdiğini söyledi.

Oyuncuları deneyeceklerini belirten Toptaş, ''Bu futbolcuları birkaç gün Sivas'ta misafir edip bakacağız. Senegalli arkadaşları işimize yararsa, yapımıza uygun olursa kadromuza katmayı düşünüyoruz. Tabi bu arayış sadece Senegallilerden ibaret değil. İkinci, üçüncü ligde futbol oynamış oyuncuları da takip ediyoruz. Sivas amatör kümedeki takımların oyuncularını izliyoruz. Sivas Belediyespor'un serbest bıraktığı oyuncularla da ilgileniyoruz'' diye konuştu.

Sportif direktör Mustafa Ateş ise 2 sezon üst üste şampiyonluk yaşadıklarına değinerek, ''Alihan Çiçek başkanlığında yeni yönetim kurulu oluştu. Geçen hafta İstanbul'daydık, İstanbul'da bir yemek tertip ettik ve hedeflerimizi açıkladık. Hedefimizin üçüncü lig olduğuna hep birlikte kanaat getirdik. Bu sezon ne olursa olsun takımımızı üçüncü lige taşımak için her türlü çabayı göstereceğiz'' dedi.

Sivasspor'dan, Dört Eylül Belediyespor'dan ve Sivas amatör kümeden en iyi şekilde yararlanmayı planladıklarını ifade eden Ateş, birçok futbolcuyla görüşmelerinin sürdüğünü, anlaşma aşamasında oldukları bazı oyuncuların bulunduğunu kaydetti.

Ateş, 9 Haziran'da düzenleyecekleri toplantıda Sivas'ta futbolla ilgilenenlerin görüşlerini alacaklarını ve hedeflerini kamuoyuna anlatacaklarını sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER