YEREL HABER

Yüzme Yarışları'nın seçmeleri yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nce (TMOK) bu yıl 25. kez düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nın İzmir seçmeleri, Alsancak Atatürk Yüzme Tesisleri'nde yapıldı.

Yüzme Yarışları'nın seçmeleri yapıldı
"2 Kıta 1 Yarış" sloganıyla İstanbul boğazında gerçekleştirilecek yarışlar için İzmir ve çevre illerden 10'u bayan 39 kişi seçme yarışlarına katıldı.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Birol Porsun, Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışlarının 25 yıl önce 4'ü bayan 68 sporcuyla başladığını hatırlatarak, bu yılki yarış için 2 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığını ve bin 500 kişinin yarışa katılacağını söyledi.

İstanbul, Ankara ve Adana'dan sonra son seçmelerin İzmir'de yapıldığını ifade eden Porsun, şunları belirtti:
"Seçmeler herkese açık. Hatta İstanbul, Ankara ve Adana seçmelerini kaçıranlar İzmir'deki son seçmelere katılabiliyorlar. İzmir'deki yarışmalardan sonra seçmeler değerlendirilecek ve boğazda yüzecek bin 500 yarışmacı tespit edilecek. 7 Temmuz günü dünyanın en güzel yarışlarından biri olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışları yapılacak. Bu yarış aynı zamanda macera yarışı. Takdir edersiniz ki Boğaz fevkalade zor bir geçiş yoludur; akıntılar, dip akıntılar, ters akıntılar nedeniyle zor bir yarıştır. Yarışı cezbeden de İstanbul Boğazı'nda yüzebilme imkanı bulmak ve bu macerayı yaşamak"
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER