DÜNYADAN FUTBOL

Yunanistan'da görülmemiş karar

Küme düşürülen Olimpiyakos Volu ile Kavala takımları, federasyonun Temyiz Kurulu tarafından tekrar birinci lige alındı.

Yunanistan'da görülmemiş karar

Yunanistan'da "şike iddiaları" nedeniyle Futbol Federasyonunun (EPO) kararıyla küme düşürülen Olimpiyakos Volu ile Kavala takımları, federasyonun Temyiz Kurulu tarafından tekrar birinci lige alındı. 
 
 
Geçen sezon Yunanistan'da süper ligi 5. Sırada tamamlayan Olimpiyakos Volu ve 7. sırada tamamlayan Kavala takımlarının itirazlarını inceleyen Temyiz Kurulu, Federasyonun bir önceki kararını bozarak, Olimpiyakos Volu'nun eksi 10, Kavala'nın ise eksi 8 puanla lige başlamasını kararlaştırdı.

Kurul, iki kulübün başkanları için verilen ''ömür boyu spor müsabakalarından men, sportif etkinliklerle ilgilenme yasağı ve 90'ar bin avro para cezası'' kararlarını ise onayladı.

UEFA'nın disiplin kurulu, dün Olimpiyakos Volu takımının 5 yıl süreyle Avrupa maçlarına katılmamasını kararlaştırmıştı.

Bu arada, Temyiz Kurulunun bu konudaki kararı Yunanistan medyası ve futbol çevreleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Basınında çıkan haberlerde, Temyiz Kurulunun kararı "görülmemiş bir karar" olarak nitelendirilirken, "iki takımının günahlarının EPO'nun takdisiyle affa uğradığı" belirtildi.

Ülkenin üç büyük takımdan biri olan Panathinaikos'tan yapılan açıklamada, "EPO'nun Yunan futbolunu yönetmekten ve geliştirmekten aciz olduğu" ifade edilerek, "Federasyonun, Yunan taraftarlarının büyük bir bölümüne karşı yapılan tahrikte yer aldığı" ileri sürüldü. Larisa futbol takımı da temyiz kurulunun kararını eleştiren sert bir açıklama yayınladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER