1.LİG

Yılmaz Vural Göztepe'de kalacak mı?

TFF 1. Lig Play Off finalinde Eskişehirspor'u yenerek adını 14 yıl sonra Süper Lig'e yazdıran Göztepe'te Başkan Mehmet Sepil çarpıcı açıklamalar yaptı

Yılmaz Vural Göztepe'de kalacak mı?

TFF 1. Lig Play Off finalinde Eskişehirspor'u yenerek adını 14 yıl sonra Süper Lig'e yazdıran Göztepe yeni sezon için kolları sıvadı.

Artık gerçeklere dönme zamanı geldiğini söyleyen Başkan Mehmet Sepil, "3 gün rüya gibi kutlamalar yaptık. Şimdi önümüze bakıyoruz. İlk işimiz Teknik Direktör Yılmaz Vural ile görüşmek. Kendisinden çok detaylı rapor alacağız. Biz de ona düşüncelerimizi ve planlarımızı aktaracağız. Hocamız geldiği günden bu yana çok emek sarf etti ve Göztepe'yi Süper Lig'e çıkararak tarihe geçti. Umarım tüm hedeflerimiz uyuşur ve kendisiyle yola devam ederiz. Yılmaz Vural dışında kafamda hiçbir teknik adam yok" dedi.

Mevcut kadroyu da koruyacaklarını anlatan Başkan Sepil, "Kimse benden sil baştan takım yapmamı beklemesin. Yap boz tahtasına dönmeyeceğiz. Mevcudumuzda Süper Lig'de bize katkı vereceğine inandığımız çok sayıda futbolcu var. Ayrıca 4 kişi hariç tüm oyuncularımızın da sözleşmeleri devam ediyor. Bazıları Süper Lig'de yedek kalma korkusuyla takımdan ayrılmak isteyebilir, ona da saygı duyarım" diye konuştu.

Arda Turan krizinin ardından TFF'de ilk istifa


Dış transferde Göztepe ruhuna uygun isimleri tercih edeceklerini belirten Sepil, "Süper Lig'de yabancı kontenjanı oldukça geniş. Ancak iyi araştırmadan, teknik ekibin analiz etmediği futbolcuları transfer etmem" ifadesini kullandı.

Süper Lig'e yıldız futbolcuların artık çok sık geldiğinin altını çizen Mehmet Sepil, "Antalyaspor Samuel Eto'o, Alanyaspor Wagner Love gibi üst düzey isimleri kadrosuna katabiliyor. Elbette ben de takımımda yıldız görmek isterim. Ancak bunu yaparken dikkatli olmalıyız. Ben Göztepe'nin geleceğini tehlikeye atmam" dedi.

Süper Lig'de de çaylaklık dönemi yaşayacaklarını vurgulayan Sepil, "Şu an borçsuz nadir kulüplerden biriyiz. Gelen paralar direkt kulübe aktarılacak. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Öncelikle realist olup, takımın Süper Lig'de kalıcı olmasını sağlayacağız, sonra da şampiyonlukları ve Avrupa'yı hedefleyeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye - Kosova maçın hakemi belli oldu


STAT BELİRSİZLİĞİ

Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe stat belirsizliği yaşamaya başladı. Geride bıraktığımız sezon iç saha maçlarının büyük bölümünü 6 bin 41 kişi kapasiteli Bornova Stadı'nda oynayan sarı kırmızılılar Atatürk Stadı'nı da alternatifler arasına aldı. Başkan Mehmet Sepil, yeni sezonda Bornova Stadı'nın kendilerine yetmeyebileceğini söyledi. Süper Lig'de taraftarın maçlara yoğun ilgi göstereceğini belirten Sepil, "Bornova Stadı'nın kale arkasına portatif tribün eklenmesi önerisini getirdim. Ama bunu yapmak için UEFA kriterlerine uymak gerekiyor. Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile bir araya geleceğiz. Portatif tribün uygun olur mu bilemiyorum. Eğer kapasiteyi artırabilirsek burada devam ederiz".

Atatürk Stadı'na sıcak bakmadığını sözlerine ekleyen Mehmet Sepil, "Bu statta kimse heyecana ortak olamıyor. Tribünlerin sahaya çok uzak kalması coşkuyu engelliyor. Elbette şu anki Bornova Stadı bize yetmez ama Bornova olmazsa da mecburen Atatürk Stadı'na yöneleceğiz" dedi. Takımı başka şehirlere taşımayı hiç düşünmediğini belirten Sepil, "Geçtiğimiz yıllarda stat yetersizliğinden dolayı iç saha müsabakalarımızdan bazılarını Bursa, Sakarya ve Manisa'da oynamıştık. Ancak Süper Lig'de ben taraftarımı başka şehirlere götüremem. Biz İzmir'in Süper Lig'deki tek temsilcisiyiz. Bu nedenle Göztepe'yi İzmir dışına çıkarmak içimden gelmiyor" dedi.

ATİLLA: "PORTATİF TRİBÜN TEK ÇÖZÜM"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Stadı'nın yeni sezona yetişmesi için tek çıkar yolun portatif tribün olduğunu söyledi. Normal şartlarda betonarme tribünün 1 senede tamamlanacağını dile getiren Atila, "Kapasiteyi 11-12 bine çıkarmak istiyoruz. Ancak bu 3 ayda gerçekleşecek bir iş değil. Araziyi maliyeden aldık ve projesini de hazırladık. İhale ve inşaat süreci göz önüne alınırsa stat 2018'in eylül ayında biter. Portatif tribün konusu da yeni gündeme geldi. Bunun projesi de hazırda yok. Sadece öneri olarak bize iletildi. Portatif tribün için de proje hazırlanmalı. Büyükşehir Belediyesi ve Göztepe Kulübü ile görüştükten sonra yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi.

URLA TESİSLERİ YENİLENECEK

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yeni sezon için Urla Adnan Süvari Tesisleri'nin revizyona gireceğini açıkladı. Tesisin Süper Lig için yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Sepil, "Tesislere ek kamp binası yapacağız. Ayrıca tek olan sahamızı ikiye böleceğiz. Menderes Tekeli'de yeni tesisimizi yapmaya hazırlanıyoruz. Bu proje hayata geçinceye kadar Urla'yı düzene sokacağız" diye konuştu. Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak yeni stat için Bülent Özkul Spor Salonu'nun yıkılacağını hatırlatan Sepil, "Hentbol takımımız için İzmir'deki mevcut salonlara bakıyoruz. Yapmayı planladığımız yeni salon için de yer arıyoruz" dedi.

UMUT NAYİR'DEN AYRILIK SİNYALİ

Göztepe forması altında attığı 13 golle takımın Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan Umut Nayir, taraftarları üzecek açıklamalarda bulundu. Osmanlıspor'dan 2 sezonluğuna kiralanan Umut, öğrenim gördüğü Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirebilmek için İzmir'den ayrılabileceğini söyledi. Umut, "Göztepe ile 2 senelik kontratım var. Ancak Osmanlıspor'un ve benim sözleşmeyi fesih hakkımız bulunuyor. Hiçbir kulüple görüşmedim ama Osmanlıspor'a dönmem eğitim hayatım için faydalı olabilir. Şu an şampiyonluğun tadını çıkarıyorum. İlerleyen günlerde durumum netleşecek" ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER