TENİS

Yılın kazanan ve kaybedenleri

Wozniacki'nin yanısıra, 2 yıl aradan sonra geçen yıl kortlara geri dönen ve 3. sıraya yerleşen kim clijsters ile iki numaranın sahibi vera zvonerava, elde ettikleri başarılarla seneyi kazançlı kapatan isimler arasında yer aldı.

Yılın kazanan ve kaybedenleri - Sayfa 1

Wozniacki'nin yanısıra, 2 yıl aradan sonra geçen yıl kortlara geri dönen ve 3. sıraya yerleşen Kim Clijsters ile iki numaranın sahibi Vera Zvonerava, elde ettikleri başarılarla seneyi kazançlı kapatan isimler arasında yer aldı.

Yılın kazanan ve kaybedenleri - Sayfa 2

Yılın en büyük hayal kırıklığı ise eski bir numara Danira Safina'nın 63. sıraya gerilemesi oldu. Elena Dementiva, tenisi bıraktığını açıklayarak hayranlarını üzen isimlerden biri olurken, yıla 1 numara olarak giren, ancak ayağındaki sakatlık nedeniyle kortlardan uzak kalan Serena Williams kendisini listenin 4. sırasında buldu.

Kadınlar teniste 2010 yılının kazanan ve kaybeden isimleri şöyle:

Yılın kazanan ve kaybedenleri - Sayfa 3

KAZANANLAR:

Caroline Wozniacki

WTA sıralaması: 1

Maç istatistiği: 63 galibiyet - 16 yenilgi

Bu yıl kazandığı WTA turnuvaları: Ponte Vedra, Kopenhag, Montreal, New Haven, Tokyo, Pekin

Caroline Wozniacki, WTA sıralamasında bir numaraya yükselerek, bu unvanı alan 20. kadın tenisçi oldu. Henüz bir Grand Slam şampiyonluğu bulunmayan Danimarkalı tenisçi, yılı 63 galibiyet, 16 yenilgi ile tamamladı. Henüz 20 yaşında olduğu ve kendine güveninin tam olduğu düşünüldüğünde, Wozniacki'nin, listenin üst sıralarından uzun yıllar kopmayacağı düşünülüyor.

Wozniacki'nin spora yatkınlığı genlerinden kaynaklanıyor. Tenisçinin annnesi Polonya milli voleybol takımının eski bir oyuncusu. Babası eski bir profesyonel futbolcu ve erkek kardeşi Danimarka'da halen oynayan profesyonel futbolcu.

Yılın kazanan ve kaybedenleri - Sayfa 4

Vera Zvonareva

WTA sıralaması: 2

Maç istatistiği: 49 galibiyet - 18 yenilgi

Bu yıl kazandığı WTA turnuvası: Pattaya City

2008 ve 2009'daki WTA sıralamasına bakıldığında, her iki yılı da ilk 10'un içinde tamamlayan Rus tenisçi Zvonareva'nın bu yıl 2. sıraya kadar yükselmesi, birçok tenis otoritesini şaşırttı. Kortlarda psikolojik iniş çıkışlar yaşayan Zvonareva, yeni hocası ve yeni tarzıyla hem Wimbledon'da hem de ABD Açık'ta final oynama başarısını gösterdi.

Bu yıl geldiği noktayla artık neler başarabileceğinin farkına varan Zvonareva, gelecekteki olası Grand Slam finallerinde daha güvenli bir oyun oynayabileceğinin de sinyalini verdi.

Zvonareva, bu yıl Kim Clijsters ile 4 kez karşılaştı ve ABD Açık haricindeki diğer 3 maçtan galip ayrıldı.