SÜPER LİG

Yıldırım Demirören ile 7 yıl böyle geçti

26 Şubat 2012’de Başkanı olduğu TFF’den dün resmen ayrılan Yıldırım Demirören, tesisleşmeden, rekor yayın ihalelerine, VAR sisteminden, Bankalar Birliği anlaşmasına kadar görülmemiş projelere imza attı.

Yıldırım Demirören ile 7 yıl böyle geçti - Sayfa 1

Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan ve 26 yıl önce TFF’ye kazandırılan arazide, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kampı ve Eğitim Tesisleri, 2014’te Yıldırım Demirören başkanlığında açıldı. Dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan törende kurdeleyi bizzat kesmişti.

Yıldırım Demirören ile 7 yıl böyle geçti - Sayfa 2

Statlar ve yeni tesisleşme

Hükümetin yaptığı büyük yatırımlarla son yıllarda hemen her şehire yeni futbol stadyumları kazandırılırken, Riva Tesisleri’nden hareketle pek çok kulüp modern tesislere kavuştu. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu süreçte her zaman teşvik edici rol üstlendi.

Yıldırım Demirören ile 7 yıl böyle geçti - Sayfa 3

Rekor yayın ihalesi

321 milyon Dolar olan yayın ihalesi bedeli 2016’daki ihale sonrası 500 milyon Dolar + KDV’ye çıkarıldı. Bu satış ile tüm kulüplerin gelirleri önemli bir oranda arttı. Türk futbolu bu sayede Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline geldi.

Yıldırım Demirören ile 7 yıl böyle geçti - Sayfa 4

Yıldırım Demirören 2012’de başkan olduğunda bütçe 245 milyon TL idi. 2018-2019 bütçesi 705 milyon 387 bin TL olarak gerçekleşti ve yaklaşık üç kat büyümeye imza atıldı. Federasyon tarihinin en parlak dönemi yaşandı.