SÜPER LİG

Yiğidolar 188 gün sonra güldü

Süper Lig'de en son geçtiğimiz sezonun 29 haftasında, 4 Mayıs günü Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başaran Medicana Sivasspor 188 günlük aradan sonra yeniden 3 puanla tanıştı.

Yiğidolar 188 gün sonra güldü

Ligde en son geçen sezonun 29. haftasında, 4 Mayıs'ta Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden ve bu karşılaşmanın ardından çıktığı 15 lig maçında da 3 puan alamayarak lig tarihinin en başarısız performansını sergileyen kırmızı-beyazlı ekip, kötü gidişe Gaziantepspor karşısında alınan galibiyetle "dur" dedi. 

Ligde 10. haftalar baz alındığında en kötü sezonunu geçiren Yiğidolar, geride kalan 10 haftalık periyotta 4 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı. 

Ligin ilk haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden kırmızı-beyazlı ekip, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İkinci haftada Eskişehirspor'a deplasmanda 4-2 mağlup olan Sivasspor, üçüncü haftada ise sahasında Osmanlıspor ile yaptığı maçtan 1-1'lik skorla ayrıldı.

Süper Lig'de 11. hafta böyle kapandıSpor Toto Süper Lig'in kapanış maçında Bursaspor'u maçın son bölümünde attığı golle 1-0 mağlup eden Beşiktaş 11. haftayı da lider geçti. İşte haftaya genel bakış...

 Ligin 4. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında rakibiyle 1-1 berabere kalan Sivas temsilcisi, 5. haftada ise sahasında Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı. 6. haftada Antalyaspor deplasmanında da 1-1'lik sonuç alan Yiğidolar, bir sonraki hafta ise sahasında Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalarak kötü gidişini sonlandıramadı. 8. haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan Sivas temsilcisi 9. haftada ise sahasında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olarak 3 puan sevinci yaşayamadı. Ligin 10. haftasında Bursaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, 10. haftalar itibariyle galibiyet yüzü görmeden lig tarihinin en kötü sezonunu yaşadı. 

Yiğidolar, Okan Buruk ile kan değişimi yaşadı
Ligin 9. haftasındaki Trabzonspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Medicana Sivasspor bu göreve Okan Buruk'u getirdi. Kırmızı-beyazlı ekibin başındaki ligdeki ilk sınavını Bursaspor karşısında veren ve takımı bu karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılan genç çalıştırıcı Buruk, Yiğidolar'ın 188 günlük galibiyet hasretini geçen sezon bir dönem çalıştırdığı Gaziantepspor karşısında sonlandırdı. 

3 golle 3 puan
Bu sezon ilk kez bir müsabakada 3 gol atan Medicana Sivasspor, kalesinde ise gol görmedi. Orta saha oyuncusu Burhan Eşer bu sezon ilk golünü atarken, ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçında gol atan ve 9 maçtır rakip fileleri havalandıramayan Aatif Chahechouhe de bu karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Uzun sakatlık döneminin ardından kırmızı-beyazlı formaya yeniden kavuşan Michael Eneramo da Gaziantepspor karşısında fileleri havalandırma başarısı göstererek ligdeki ikinci golüne imza attı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER