FUTBOL

Yeşil sahalardan meclis sıralarına

Dünya genelinde, futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılan ve yeşil sahalardaki başarısını meclislere de taşıyan çok sayıda ünlü isim bulunuyor.futbol sahalarındaki başarısının ardından siyasete atılan ünlü futbolcular arasında pele, zico, romario, bebeto, gianni rivera, george weah ve oleg blohin...

Yeşil sahalardan meclis sıralarına - Sayfa 1

Dünya genelinde, futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılan ve yeşil sahalardaki başarısını meclislere de taşıyan çok sayıda ünlü isim bulunuyor.Futbol sahalarındaki başarısının ardından siyasete atılan ünlü futbolcular arasında Pele, Zico, Romario, Bebeto, Gianni Rivera, George Weah ve Oleg Blohin gibi isimler var.

Yeşil sahalardan meclis sıralarına - Sayfa 2

Son olarak Polonya'da, önceki hafta sonu yapılan genel seçimlerde milli takımın eski kalecisi Jan Tomaszewski, milletvekili seçilerek meclise girmeyi başardı. Polonya Milli Takımı'nın 1974'te deplasmanda İngiltere ile 1-1 berabere kalarak Dünya Kupası vizesi aldığı grup eleme maçındaki performansıyla tanınan 63 yaşındaki Tomaszewski, Kanun ve Adalet Partisi'nin Lodz kentinden çıkarttığı 3 milletvekilinden biri oldu.

Yeşil sahalardan meclis sıralarına - Sayfa 3

Daha önce de birçok futbolcu, yeşil sahalardaki görevini tamamladıktan sonra siyasete atılmaya karar vermiş, bazıları ülkelerinin meclisine girmeyi başarmış, bazıları bakanlık yapmış, hatta biri daha sonra cumhurbaşkanı seçilmişti

Yeşil sahalardan meclis sıralarına - Sayfa 4

-Pele- Gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında yer alan ve tam adı ''Edson Arantes do Nascimento'' olan Pele, Brezilya Milli Takımı ile 3 kez Dünya Kupası'nı kazanarak erişilmesi güç bir başarı elde etmişti. Pele'nin de kadrosunda bulunduğu Brezilya Milli Takımı, 1958, 1962 ve 1970'te Dünya Kupası'nı kazandı. 92 maçta 77 golle sambacıların ''en çok gol atan'' oyuncusu unvanının sahibi olan Pele, 1995'de spor bakanı oldu.