SPOR MEDYASI

Yeni yasa yeni kazanç kapısı mı?

Cemal Ersen, sporda şiddet yasasınında gözlerden kaçan tüyler ürpertici bir detaya dikkat çekti.

Yeni yasa yeni kazanç kapısı mı?

Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, sporda şiddet yasasınında gözlerden kaçan tüyler ürpertici bir detaya dikkat çekti.

 
İşte Cemal Ersen'in yazısı:

Sporda şiddet yasasının çıkmasını savunan bir sporsever olarak, pek çok insanın gözünden kaçan bir detay tüylerimi diken diken etti.

Aslında gözden kaçan yerine, gözlerden kaçırılan demek daha doğru olacak.
Çünkü konunun ne şiddetin önlenmesiyle ilgisi var, ne holiganizmi yok etmekle.
Biliyorsunuz, yasanın en can alıcı noktalarından biri, elektronik kart uygulaması. Ve doğrudan futbol seyircisini ilgilendiriyor.
Diyelim ki falanca takımın taraftarısınız.

Kombine mi alacaksınız?
Gideceksiniz ilgili merciye adınızı, soyadınızı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı, fotoğrafınızı ve kişisel bilgilerini verip kartınızı çıkaracak, sonra kombine biletiniz için kulübün kapısını çalacaksınız.
Ya da kombine sizin için lüks. Bilet alacaksınız. Yine aynı işlemleri yaptırıp kartınızı edinecek ve bilet gişesinde kuyruğa gireceksiniz.

Elektronik bilet uygulamasındaki amaç belli;
Eğer spor alanlarında yasa kapsamındaki bir suçu işlerseniz, belirli süre maçlara giremeyecek, öngörülen cezayı çekmek zorunda kalacaksınız.
Peki, yangından mal kaçırır gibi TBMM genel kurulundaki görüşmeler sırasında sürpriz bir önergeyle yasaya eklenen o maddeye ne diyeceksiniz?
Hangi madde mi?

Yasanın 5. maddesinin 11. fıkrası.
1.5 yıl süren komisyon maratonu ve kamuoyundaki tartışmalarda gündemde olmayan, genel kurul görüşmelerinde üzerinde hiç konuşulmayan, adeta oldu bittiye getirilen 11. fıkra.

Buyrun bakalım ne diyor;
"Elektronik kart oluşturmak amacıyla alınacak kişisel bilgiler, federasyon bünyesinde oluşturulan merkezi veri tabanında tutulur. Bu veri tabanı Maliye ve İçişleri bakanlığının erişimine açıktır."

Yani, fişlenecek milyonlarca futbol seyircisi bundan böyle maliye ve emniyetin kontrolüne tabi olacak.

Galiba ileri demokrasi dedikleri bu!
Bitmedi, devamı var. 
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER