ŞAMPİYONLAR LİGİ

Yanal'dan F.Bahçe için can alıcı söz!

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, gazeteci Alaattin Metin ile olan sohbetinde Salzburg maçına ilişkin bu cümleyi kurdu.

Yanal'dan F.Bahçe için can alıcı söz!

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin, Salzburg maçının ardından takımın kaldığı otelin lobisinde Ersun Yanal'ı gördüğünü ve kısa süreli bir sohbet yaptığını köşesinde yazdı.

İşte Alaattin Metin'in o yazısı;

"F.Bahçe’nin Avusturya’da kaldığı oteldeyiz. Saat 03.30. Sahura kalktım. Restorana iniyordum. Koridorun solunda bir kapı açıktı. Ekranın ışıkları koridora geliyordu. Bir baktım, Ersun Yanal ile analiz ekibi ve kaleci antrenörü Murat Öztürk, Salzburg maçını tekrar izliyor. Kare kare ‘Olay Yeri İnceleme’ gibi maçı analiz ediyorlar. O kadar motive olmuşlardı ki, Ersun Hoca arkasında durduğum halde beni bile görmedi.

"G.BİRLİĞİ’NE BENZİYORLAR"

Sabah sordum, “Neden gecenin o vaktinde maç izliyorsunuz?” Ersun Yanal, “Sıcağı sıcağına maçı izlemek daha iyi oluyor” dedi. Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmamak için sabaha kadar kare kare yapılan teşhislerinden ipuçları verdi. “Çok iyi kapanan ve koşan takım” diyerek Salzburg’u G.Birliği dönemine benzetti. “Hazır değiliz. İlk resmi maçımızı oynadık. Turu geçeceğiz” sözü inancın bir belgesiydi.

“Orta sahada topu indirememek” ve “Topu kaybedince psikolojik olarak geriye yaslanmak.” İşte bu iki faktör Ersun Yanal’ın gecenin 03.30’unda yatıp uyumak yerine bir olay yeri uzmanı titizliğinde yaptığı Salzburg maçı analizinden ortaya çıkan eksikler. F.Bahçeli futbolcuların 6 Ağustos’taki rövanşa kadar antrenmanlarda hangi noktalara odaklanacağının da önemli birer göstergesi bunlar.

"O KADAR DA KÖTÜ DEĞİL"

Salzburg maçının hemen ardından sahura kadar süren analizin can alıcı noktalarından biri de Yanal’ın “Hücuma çıkarken çok pas kaybı yaptık, top kaybı yaptık” sözlerinde gizli. Peki, Yanal sadece hataları mı gördü? Hayır. Ersun Yanal’ın F.Bahçe’nin geleceğine ışık tutacak olan “Başta kötü oynadık sandık ama o kadar kötü değiliz” sözünün altının iyice çizilmesi gerekiyor."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER