YEREL HABER

Yağlı güreşlerde başpehlivanlığı kazandı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bu yıl 278'incisi düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Yağlı güreşlerde başpehlivanlığı kazandı
Beldedeki güreş sahasında yapılan güreşlere çeşitli kategorilerde 250 pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için 30 güreşçi mücadele etti. Finalde rakibi Ali Gökçen'i mağlup eden Recep Kara, 278. Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandı. Güreşlerde Fatih Bakır üçüncü oldu.

Dereceye giren güreşçilere ödüllerini Lapseki Kaymakamı Fahri Meral, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş verdi.

Belediye başkanı Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş tarihinin ramazan ayına rastlaması nedeniyle geçen yıl turnuvayı yapmadıklarını söyledi.

Bu yıl ise organizasyonun tarihini 3 Eylül olarak belirlediklerini belirten Ulaş, ''Güreşlerin asıl tarihi 26 Ağustos. Ancak ramazan ayına rastladığı için tarihi değiştirdik. Gelecek yıldan itibaren organizasyonu yine 26 Ağustos'ta yapacağız'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER